Muş'ta Dünya Kız Çocukları Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Dünya Kız Çocukları Günü Kutlandı

Muş\'ta Dünya Kız Çocukları Günü Kutlandı

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Dünya Kız Çocukları Günü için tören düzenledi.

11.10.2013 14:53  Güncelleme: 14:55

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü' ile yaşlı ve engelli bakımı eğitimine katılan kursiyerlerin sertifikalarının verilmesi için tören düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende 'Dünya Kız Çocukları Günü' kutlanırken, SODES tarafından desteklenen 'Güvenli Eller Projesi' kapsamında engelli ve yaşlı bakımı kurslarına katılan 160 kursiyere de sertifikaları verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, kız çocuklarının toplumdaki önemine değinerek, çocukların sosyal, bilimsel ve fiziksel açıdan sağlıklı gelişmeleri için uygun ortamların sağlanmasında ailelere ve toplumlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Çocuklara yönelik hizmetlerin daha kaliteli ve sağlıklı yürütülebilmesi, çocuk haklarının korunması, geliştirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması için her yıl 11 Ekim'de Dünya Kız Çocukları Günü'nün kutlandığını belirten Karasu, "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün, dünya ülkelerine örnek teşkil edecek şekilde, tüm paydaşların katılımı ile çocuğun yüksek yararı doğrultusunda amacına uygun, planlı ve verimli etkinliklere katılımı büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması için kurum olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, eğitime verilen önemin çocukların istikbaline direk etki ettiğini belirterek, anne ve babaların çocuklarına gerekli ilgiyi göstermeleri gerektiğini söyledi. Bütün çocukların kıymetli olduğunu ancak kız çocuklarının daha kıymetli olduğunu ifade eden Büyükersoy, "Çocuklarımızı çok seviyoruz. Kız ya da erkek hiç fark etmez. Yeter ki çocuklarımız sağlıklı ve hayatta başarılı birer birey olsunlar" dedi.

Türkiye'nin 1990 yılında Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne imza atan bir ülke olduğunu hatırlatan Büyükersoy, "Ülkemizde her ne kadar çocuk hakları ile ilgili bir kısım eksiklikler olsa bile, çalışan çocuklar olsa bile, bu ülkenin hukuk sisteminde çocuk haklarına gereken değer verilmektedir. Ülkemizde anne ve babalar çocuklarına gerekli önemi verirlerse çocuklarımızın geleceği daha parlak ve aydınlık olacaktır. Çocuklarımızın eğitimi çok önemlidir. Çünkü iyi bir eğitim alan çocuklarımız iyi bir iş ve beraberinde iyi bir gelir sahibi olacaktır. İyi bir eğitim alarak iyi bir iş sahibi olan insan iç dünyası ile de toplumla da barışık ve faydalı olur. Böyle bir toplumu ve bireyleri hepimiz arzu etmekteyiz. Bu sebeple en kıymetli hazinelerimizi altınlarımızı nasıl gözetiyorsak, onlardan daha kıymetli olan çocuklarımızı daha fazla gözeterek eğitimlerine daha çok katkı sunmalıyız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sosyal devlet olma yolunda çok önemli adımlar attığını ve Türkiye'de de yaşlı nüfusun yükseliş trendine geçtiğini kaydeden Büyükersoy, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün SODES kapsamında hazırladığı 'Güvenli Eller Projesi' başarı ile yürütülmüştür. Batı ülkelerinde yaşlı nüfus çok artmaktadır. Batı ülkeleri ile Türkiye kıyaslandığı zaman her ne kadar ülkemiz genç bir nüfusa sahip olsa da bizde de batı ülkelerindeki yaşlı nüfusa doğru bir gidiş var. Muş olarak Türkiye'nin batı illerine oranla daha genç bir nüfusa sahibiz. Ancak ülkemiz bir bütündür ve tüm yurdumuza baktığımız da yaşlı nüfusun arttığını bilmekteyiz. Yaşlı nüfusun artması ile yaşlı bakımı çok büyük bir önem arz etmektedir. Gelişen ve büyüyen ülkemizin artan ekonomik kaynaklarından sosyal devlet olarak hizmetler artmıştır. Ülkemiz gerçek sosyal devleti son yıllarda gerçekleştirebilmiştir. Ülkemiz, hepimizin bir zamanlar hayal ettiği engelliye ve yaşlılara bakım ücreti verecek duruma gelmiştir. İşte sosyal devlet budur. Sosyal devlet, yaşlısına, engellisine ve aşsız kalan vatandaşına bakabilen devlettir. Bu konuda son yıllarda çok önemli mesafe aldığımızı söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Tören, kursiyerlere sertifikaları ile mini sağlık setlerinin dağıtımı ile sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Dünya Kız Çocukları Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement