Muş'ta Seçim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Seçim Güvenliği Toplantısı

Muş\'ta Seçim Güvenliği Toplantısı

Muş Valiliği, 7 Haziran 2015’te yapılacak olan seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı gerçekleştirdi.

01.06.2015 13:21

Muş Valiliği, 7 Haziran 2015'te yapılacak olan seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için 'Seçim Güvenliği' toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ercan Öter, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, CHP İl Başkanı İsmail Adanur, MHP İl Başkanı Şükrü Demir ve SP İl Başkan Vekili Mehmet Mehdi Uygur katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vedat Büyükersoy, "Biz ülkemizin tamamında olduğu gibi ilimizde de seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini arzu ediyoruz. Çünkü demokraside seçim sandığı, demokrasinin namusudur ve bu namusun da iyi korunması bizlerin vazifesidir. Değerli arkadaşlar, ilimizdeki bütün siyasi parti temsilcilerimizi toplantıya davet ettik. Katılan katılmayan tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Seçimlerin doğrudan demokrasinin uygulandığı en önemli enstrüman olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, "Bu enstrümanın iyi kullanılmasının yolu güvenli bir ortamdan geçmektedir. Ülkemizde demokrasinin gelişmekte olduğunu ve geliştiğini hepimiz biliyoruz. Gelişimine devam etmesi gerektiğine de hepimiz inanıyoruz. Özellikle sandık çevresinde ve sandık alanında görev alan güvenlik birimlerimizde görevli tüm personelin bilgi sahibi olması, vatandaşımızın güvenli bir ortamda, hür iradesiyle oyunu kullanabilmesi açısından çok önemlidir. Seçimler bir demokrasi şölenidir. Bu şölende insanların mutlu ve huzurlu olması en büyük temennimizdir. Seçimlerde, kendi hür irademizle, bizleri yönetecekleri, temsil edecekleri seçiyoruz. Böyle bir durumda eğer oyuna hile katacak, oyunda taraf tutacak bir tavır sergilersek önce şölene zarar getirmiş oluruz ki buna da kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Seçimin düzen ve dürüstlüğü ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Büyükersoy, "Anayasamızın 79. Maddesine göre seçimin başlamasından bitimine kadar düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili tüm işleri yapmak yaptırmak, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama Yüksel Seçim Kurulu'nun, illerde ve ilçelerde ise il ve ilçe seçim kurullarının görevidir. Bizim görevimiz ise seçim takviminin başladığı tarihten itibaren seçimin yapılıp sandıkların seçim kuruluna teslim edilmesine kadar güvenliğinin sağlanmasıdır. Özellikle belirtmek isterim ki ilin valisi olarak başta ben ve maiyetimde çalışan bütün arkadaşlarımız bu seçimlerin demokratik, hukuk nizamına uygun tarafsızlık içinde gerçekleşmesi adına, güvenlik açısından gereken her şeyi yapmaktayız ve yapacağız. Ülkemizde bulunan tüm siyasi partilerin ülkemizin partileri olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Hiç kimse bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı değildir. Bu ülkede yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır. Birinci sınıf vatandaşlığı hiç kimsenin, kimseye verme yetkisi yoktur. Anayasa, kanunlar, tüzükler ne emrediyor ise doğrusu odur. Kimsenin kafasındaki kamu menfaati, ulusal menfaat değildir. Gerçek kamu menfaati; ülkenin hukuk nizamının belirlediği menfaattir. Seçme ve seçilme hakkı, kişinin en temel hak ve özgürlüklerindendir. Bizler kişilerin bu haklarını özgür iradeleri ile kullanması için gerekli güvenlik tedbirlerini aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu konu da herkesin hassasiyet göstereceğine inancım tamdır. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Seçim Güvenliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement