Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Esgin, Bursa'nın sağlık turizminde dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını söyledi.
MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi'nde gerçekleştirilen "Sağlık ve Hizmet Sektör Kurulları Toplantısı"nda konuşan Esgin, Bursa'nın sağlık serbest bölgesi kurulması için uygun bir şehir olduğunu belirtti. Bursa'nın tarih, kültür, doğa, medikal ve termal anlamda zenginliğe sahip özellikli bir şehir olduğunu dile getiren Esgin, bu çerçevede sağlık turizminin diğer dallarla bütünleştirilebileceğini bildirdi.
Hükümet düzeyinde yapılan açıklamalarda da Türkiye'de sağlık serbest bölgeleri kurulacağının dillendirildiğini vurgulayan Esgin, "Bursa, sağlık serbest bölgesinin kurulabileceği bir şehir. Sağlık turizminde Bursa'nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok. Dünyada sağlık turizmi konusunda Dubai ilk sırada geliyor. Bursa, neden sağlık turizmi açısından dünyanın önde gelen ikinci bölgesi olmasın?" dedi.
Esgin, serbest sağlık bölgesinin yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yatırımın kente gelmesi anlamı taşıdığını dile getirerek, "Böylesi bir yatırımın kentimize gelmesi yalnızca turizm açısından değil birçok sektörü canlandırma açısından büyük önem taşıyor. Başka bir deyişle sağlık serbest bölgesi Bursa'nın rantını arttırır" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Müsiad Bursa Şubesi Sağlık Sektörü Kurulu Başkanı Esgin Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?