'Namaz Kılmamanın Mazereti Olamaz' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

'Namaz Kılmamanın Mazereti Olamaz' Konferansı Düzenlendi

\'Namaz Kılmamanın Mazereti Olamaz\' Konferansı Düzenlendi

Adıyaman Belediyesi'nin "Ramazan Etkinlikleri" programı kapsamında, Ramazan'ın ilk gününde Araştırmacı-Yazar Cemil Tokpınar "Namaz Engel Tanımaz" konulu konferans verdi.

22.07.2012 19:54

Adıyaman Belediyesi'nin "Ramazan Etkinlikleri" programı kapsamında, Ramazan'ın ilk gününde Araştırmacı-Yazar Cemil Tokpınar "Namaz Engel Tanımaz" konulu konferans verdi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konferansa Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılınç, Başkan Yardımcısı Hacı Yusuf Bilgin, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmam Hatip Mahmut Güven'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilk konuşmayı yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, "Bu yıl ki Ramazan ayına kavuştuk ama önümüzdeki Ramazan'a kavuşabilirmiyiz, kavuşamazmıyız bu bizim meçhulümüzdür. Eğer Allah bizi bu aya kavuşturduysa, bu ayın önemini ve kıymetini bilmeliyiz. Ramazan ayı, rahmet ve bereketi bol olan bir aydır. Bu ayın gelmesiyle iyilikler çoğalır, kötülükler azalır. Yoksullara ve düşkünlere yardım eli uzatılır.

Kameri ayların en üstünüdür Ramazan-ı Şerif ayı. Çünkü insanlığın ufkunu aydınlatan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu ayda nazil olmuştur. İslam'ın 5 temel esasından biri olan oruç, bu aya tahsis edilmiştir. İnsanı Allah'a yaklaştıran nafile ibadetlerimizden biri olan Teravih namazı, bu ayın gecelerini süslemektedir. Mali ibadetlerimizden biri olan Fitir sadakası, bu ayın sonunda verilmektedir. Ramazan ayı girdiğinde Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, "Mekanlar vardır ki kutsaldır, Mekke Medine Kudüs gibi. Aylar vardır ki, mübarektir, Şaban, Recep, Ramazan gibi. Güzel ve mübarek bir ayın mübarek bir gecesinde bir aradayız. Bin aydan daha hayırlı olan ve Kadir gecesini içinde barındıran 'on bir ayın sultanı' olan Ramazan-ı Şerif-i, Allah'a hamdolsun ki idrak etmekteyiz.

Yeryüzünde, özellikle Müslümanların yaşadığı birçok coğrafyada, Ramazan ayında bile Müslüman kardeşlerimizin kanı akmaktadır. Onlar bizim gibi şanslı değiller. Şu anda bombalanan, katledilen zulme uğrayan kardeşlerimiz var. Yine şu saatte bizler iftar sofrasında türlü yemeklerle iftar açarken, öyle zannediyorum ki bir tek zeytinle, bir bardak suyla, bir parça kuru ekmekle iftarını açanlar var. Cenab-ı Allah, Ramazan ayının yüzü gözü hürmetine tüm Müslümanları sıkıntılardan, çilelerden, zulme uğramaktan korusun. Birbirleriyle yardımlaşmalarını, dayanışma içerisinde olmalarını temenni ediyorum. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin ve Müslüman kardeşlerimizin mübarek Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Büyükaslan'ın ardından konuşmasına başlayan Araştırmacı-Yazar Cemil Tokpınar, namaz kılmamanın mazeretinin olamayacağını vurguladı. Namazın savaşta bile olsa terk edilemeyeceğini belirten Tokpınar, şunları söyledi:

Tokpınar, "Namaz savaşta da olsa terk edilemez, böyle bir şey yoktur. Peygamberimizi (SAS) seviyorsak, sahabe efendilerimizi seviyorsak, onlara komşu olmak istiyorsak onların yaşadığı gibi yaşamalıyız. Ülkemizde yapılan anketler sonucu, halkımızın yüzde 75'inin 5 vakit namaz kılmadığı tespit edilmektedir. Yüzde yirmi beşimiz de huşu içinde namazlarımızı kılmıyoruz.

Günde kırk kere okuduğumuz Fatiha Suresi'nin anlamını bilmiyoruz. Namaz, Mü'minin miracı ve insanın kendisini yaratan Rabb'ine kulluğunun bir gereğidir. Namazsız bir iman sağlam olamaz. Namaz, kulun aciz ve biçare olduğunu, günde 5 defa haykırmasıdır.

'Hastayım, vaktim yok, işlerim çok sıkışık' gibi bahanelerle namaz terk edilemez. Namaz dinin direğidir; namaz kılmayan, dininin direğini yıkmış olur. Savaşların en kritik anında Allah Rasülü (sas) ve sahabe efendilerimiz namazı terk etmemişlerdir" dedi.

Konferans bitiminde Başkan Büyükaslan, Yazar Tokpınar'a gecenin anısına bir buket çiçek ile bir adet plaket takdim ederek, performansından dolayı teşekkür etti. Ardından Cemil Tokpınar, konferansın verildiği alana kurulan stantta okurları ile buluşarak, kitap imzaladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Namaz Kılmamanın Mazereti Olamaz' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement