Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile İnnopark arasında işbirliğinin geliştirilmesi için program düzenlendi.
İnnopark tanıtımının gerçekleştirildiği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile İnnopark arasında işbirliğinin geliştirilmesi için imkanlar hakkında bilgi verilen program Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Programa NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın da katıldı.
Türkiye'nin 60. Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak Konya'nın seçildiğini hatırlatan NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, bölgenin yönetiminin İnnopark tarafından yürütüldüğünü belirtti. İşletmelerin inovasyona dayalı büyümesinin hedeflendiğini kaydeden Özdemir, bölgedeki üniversiteler, odalar ve büyük üretim tesisleri ile işbirliğinin geliştirilmesinin büyük önem arz ettiğini kaydetti.
İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Botsalı, Konya'da teknoloji geliştirme bölgesi kurma hedeflerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. İnovasyonun anlamı hakkında bilgi veren Botsalı, inovasyona sadece yenilik demenin yetersiz kaldığını söyledi. İnovasyonun bilginin ticarileştirilmesi ve ekonomiye dönüştürülmesi anlamına geldiğini ifade eden Botsalı, sosyal inovasyonda ise topluma değer kazandırıldığını söyledi. Prof. Dr. M. Fatih Botsalı suçların ve bağımlılıkların önlenmesi toplumsal sorunların çözülmesi gibi konuların sosyal inovasyona girdiğini dile getirdi.
"ÜNİVERSİTENİN BİRİKİMİNİ SANAYİYE AKTARMAYI AMAÇLIYORUZ"
Üniversitenin birikimini sanayiye aktarmayı amaçladıklarını belirten Botsalı, "Üniversitelerde üretilen bilgiyi ticarileştirmek, katma değere dönüştürmek ve bu amaçla bölgedeki kurumlar arasında teknoloji transferine yardımcı olmayı hedefliyoruz" dedi.
Botsalı, teknolojinin yoğun olduğu alanlarda yatırım ve araştırma olanakları oluşturmanın yanı sıra vasıflı kişilere iş imkanı geliştirmenin de temel hedefleri arasında olduğunu kaydetti.
"AR-GE FAALİYETLERİNE BÜYÜK DESTEKLER SAĞLANIYOR"
"ARGE faaliyetleri sonucunda üretilen ürünlerden elde edilen gelirlerden 2023'e kadar gelir ya da kurumlar vergisinden yüzde yüz muafiyet sağlanıyor. Sadece yazılım ürünlerinin satışında sıfır KDV ile satış yapılabiliyor. Öğretim üyelerine çeşitli destekler veriliyor. İşverenler yüzde 30 düşük maliyetle ARGE elemanı çalıştırabiliyor" diyen Botsalı, gerekli şartlar sağlandığında AR-GE faaliyeti sonucunda elde edilen patentli ürünlerin üretimi için Sanayi Bakanlığı'nın ciddi destekler verdiğini kaydetti. Botsalı Tekno Yatırım Desteğinin 5 milyon TL'ye kadar verilebildiğini ifade etti.
"NEÜ EN GÜÇLÜ ORTAĞIMIZ"
İnnopark'ın 30 ortaklı girişim olduğunu söyleyen Botsalı, teknolojik üretim faaliyetlerine önem verdiklerini kaydetti. İnovasyonda olması gereken aktörleri sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Botsalı, tasarım merkezindeki elemanların hepsinin NEÜ'den olmasını istediklerinin altını çizdi. Botsalı, "Hocalarımızdan girişimci olmak isteyenlere her türlü desteği vermeye hazırız. NEÜ en güçlü ortağımız. Bize değer katacak üniversite NEÜ'dür" diye konuştu.
Botsalı, sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Neü İnnopark'a Değer Katacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?