Nevvar-Salih İşgören Vakfı'ndan Bir Eser Daha - Son Dakika
Yerel

Nevvar-Salih İşgören Vakfı'ndan Bir Eser Daha

Nevvar-Salih İşgören Vakfı\'ndan Bir Eser Daha

2011 yılında vefat eden, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal hayata yönelik projelere önemli destek ve katkı sağlayan işadamı Salih İşgören'in sağlığında planlanan Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi hizmet vermeye hazır.

17.09.2013 21:33

2011 yılında vefat eden, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal hayata yönelik projelere önemli destek ve katkı sağlayan işadamı Salih İşgören'in sağlığında planlanan Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi hizmet vermeye hazır. Yakında hasta kabulüne başlayacak olan hastanede İzmir Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Hastane Başhekimi Tufan Çolak ve beraberindekiler hazır bulundu.

Hastane binasının tamamı, istinat duvarları da dahil olmak üzere Nevvar-Salih İşgören Vakfı tarafından yapıldı. Sağlık Bakanlığı'nca planlanan binanın iç donanımları ve tefrişatı bakanlıkça gerçekleştirilen hastane, son model elektronik sistemlerle donatıldı. Hafriyat ve çevre düzenlemesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan binanın arsası ise Gaziemir Belediyesi'nce tahsis edildi. Proje, arsa sorunları ve diğer karşılaşılan problemler Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ koordinesinde, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleriyle çözüldü.

1 Eylül 2010 tarihinde temeli atılan hastanenin, 1 Eylül 2013 tarihinde inşası tamamlandı. 10 bin 200 metrekare arsa üzerine kurulu, 3 bin 500 metrekare alanda 3 katlı olup 10 bin 200 metre kapalı alandan oluşan hastane binası; 68 yatak kapasitesi, 4 adet ameliyathane, 26 poliklinik, 350 araçlık otoparktan oluşmakta.

Vali Toprak, hastane yapımında başta Nevvar-Salih İşgören Vakfı olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Toprak, İzmir'in tanımış hayırsever işadamı Salih İşgören'in hayatta iken eğitim, sağlık, kültür ve sosyal hayata dair önemli eserler yaptırdığını, sağlığında ve vefatından sonra da yapılan eserlerin topluma katkı sağladığını belirtti. Yakın bir zamanda açılacak olan ve İzmir Güney Bölgesi'ne hizmet verecek olan hastanenin İzmir'e, Gaziemir'e ve hastaneden yararlanacak herkese hayırlı hizmetler vermesi temennisinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevvar-Salih İşgören Vakfı'ndan Bir Eser Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement