Niksar'da Meyvecilikte Uygulamalı Budama Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Meyvecilikte Uygulamalı Budama Eğitimi

Niksar\'da Meyvecilikte Uygulamalı Budama Eğitimi

Tokat’ın Niksar ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Niksar’da Modern Meyveciliğin Geliştirilerek Çiftçilerin Bilinçlendirilmesi” kapsamında pratik budama kursu eğitimi verildi.

29.01.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Niksar'da Modern Meyveciliğin Geliştirilerek Çiftçilerin Bilinçlendirilmesi" kapsamında pratik budama kursu eğitimi verildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fatih Usta, kurum teknik personellerinden Ziraat Teknikeri Ali Osman Türker ve Ziraat Mühendisi Adem Bıyık tarafından Tepeyatak ve Gözpınar köylerinde önder çiftçilere verilen eğitimde, arazide uygulamaları olarak budamanın nasıl yapılacağı gösterildi.

Sırasıyla Organik Meyve Yetiştiricileri Birliği kurucu üyesi olan ve Niksar'da halen organik tarım yapan Tepeyatak Köyü Muhtarı Lütfi Bolat'ın 7 dekar alanda 4 yaşındaki bodur elma bahçesinde Ziraat Teknikeri Ali Osman Türker tarafından tam bodur elmada merkezi lider hakimiyetli budama sistemi, daha sonra yarı bodur meyvecilikte piramit sistemi ile yerli cevizlerde kat oluşturma yan dal sayıları ve terbiye sistemi hakkında bilgiler verildi.

Adem Bıyık tarafından Tepeyatak köyünde Lütfi Bolat yeni kurulacak bağ alanında dikim teknikleri ve sıra arası mesafe ile bağlarda budama hakkında bilgilendirme yaptı.

Daha sonra Gözpınar Köyü Muhtarı Salih Demirtaş'ın yarı bodur deveci armudu bahçesinde armut budaması ve erik ve şeftali budama teknikleri arazide uygulamalı olarak yapıldı.

Kursun ardından Gözpınar Köyü Muhtarı Salih Demirtaş, Tepeyatak Köyü Muhtarı Lütfi Bolat ve önder çiftçi katılımcıları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ve teknik elemanlara budama ve terbiye sistemleri hakkındaki uygulamalı kurs için teşekkür ettiler. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Meyvecilikte Uygulamalı Budama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement