Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı - Son Dakika
Yerel

Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı

Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz: ''Yarınlarımız için obez olmayan bir toplum inşa etmek istiyoruz''

25.09.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz "Yarınlarımız için obez olmayan bir toplum inşa etmek istiyoruz" dedi.

Açıkgöz, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenen "Obezite ve Kaliteli Yaşam" konferansında yaptığı konuşmada, dünyada giderek yaygınlaşan obeziteyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla konferansı düzenlediklerini söyledi.

Obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını ifade eden Açıkgöz, "Bizim hedef kitlemiz bugünkü şişmanlar değil. Ama yarınlarımız için, özelikle de çocuklarımız için obeziteyle ilgili bilinç düzeyini arttırmalıyız. Yarınlarımız için obez olmayan bir toplum inşa etmek istiyoruz. Ben sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarıma ve bize destek veren kurumlara teşekkür ediyor, Bilinç düzeyini arttırmak adına, yarınlarımız adına faydalı bir toplantı olmasını diliyorum" dedi.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Aygün ise herhangi bir hastalığa maruz kalmadan sağlıklı bir yaşamın çok önemli olduğunu, insanların yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için de hareket ederek, yediklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından endokrinoloji uzmanı Dr. Özlem Çelik obeziteye neden olan faktörleri, obezitenin neden olduğu hastalıklar konusunda katılımcılara bilgi verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Obezite ve Kaliteli Yaşam Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement