Odadan "Hijyen Belgesi" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Odadan "Hijyen Belgesi" Uyarısı

Odadan "Hijyen Belgesi" Uyarısı

Ordu’nun Fatsa İlçesi Madeni Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş, berber, bayan kuaförü, güzellik salonu ve otel işleten üyelerine ‘hijyen belgesi’ almaları konusunda uyarıda bulundu.

11.02.2015 12:31

Ordu'nun Fatsa İlçesi Madeni Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş, berber, bayan kuaförü, güzellik salonu ve otel işleten üyelerine 'hijyen belgesi' almaları konusunda uyarıda bulundu.

Başkan Ayhan Baş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğü giren Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Kanunu ile odamızdan kayıt esnasında istenilen ustalık belgesi zorunlu olmaktan çıkmış olup, ustalık belgesi olmayan ve bu yüzden oda kaydı yaptıramayan kişiler odamıza gelip kayıtlarını yaptırabilirler. Esnaf ve sanatkarlarımızın oda ve sicil kayıtları sırasında sorun olan 5362 sayılı Kanun'a tabi odalarımızın üye kaybetmesine ve dolayısıyla haksızlığa yol açan, teşkilat yöneticilerimizi zor durumda bırakan ve yıllardır çözümü için çaba gösterilen 'ustalık belgesi' sorunu bu kanunla ortadan kalkmış bulunmaktadır. Ayrıca odamıza kayıtlı berber, bayan kuaförü, güzellik salonu, otel işleten üyelerimiz arasında 'hijyen belgesi' almayan üyelerimizin de belgeleri almaları menfaatlerine olacaktır. Yapılan denetimlerde, 'hijyen belgesi' olmadığı tespit edilenlere yüksek meblağlarda cezalar uygulanabiliyor. Üyelerimizin mağdur olmamaları için bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyorum" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odadan 'Hijyen Belgesi' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement