Ödemiş Milli Fuarı'ndan 29. "Merhaba" - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Milli Fuarı'ndan 29. "Merhaba"

Ödemiş Milli Fuarı\'ndan 29. "Merhaba"

29.Ödemiş Milli Fuarı'nın açılışı 3 Eylül akşamı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

04.09.2013 10:20

29. Ödemiş Milli Fuarı'nın açılışı 3 Eylül akşamı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Konuk ilçe Bergama'nın kılıç kalkan ekibinin heyecan dolu gösterisi açılışa damga vurdu.

Konuk ilin Balıkesir, konuk ilçenin Bergama olduğu 29. Ödemiş Milli Fuarı'nın açılışına Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ödemiş Belediye Bandosu'nun dinletisi ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'nin zeybek gösterisi ile başlayan açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü.

SÜT ÜRÜNLERİ İLE YELPAZE GENİŞLEDİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, geçen yılki konuk ilçenin Bekilli olduğunu hatırlatarak bu yıl hem konuk il, hem de konuk ilçeyi fuarda ağırladıklarını belirtti. Fuarın Ödemiş'in gelişimini yansıttığını söyleyen Keskin, fuarda 171 standın 10 gün boyunca gezilebileceğini belirterek, yelpazenin süt ürünleri ile genişlediğini ifade etti.

"BERGAMA KERMESİ'NE DE BEKLERİZ"

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de yaptığı konuşmada, "Bergama'mızın pek çok yönü Ödemiş'e benziyor. Ödemişliler, Bergama'ya geldiklerinde hiç yabancılık çekmeyeceklerdir. Bizim de kermesimiz Atatürk'ün mirası olarak yıllardır, tıpkı Ödemiş Milli Fuarı gibi devam ediyor. Ödemiş'i de haziran ayındaki kermesimizde görmek istiyoruz" dedi.

Gönenç'in ardından kürsüye gelen Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ise Kazdağları'nın eteklerinden, Bozdağlar'ın eteklerindeki Ödemiş'e sevgi ve selam getirdiklerini belirterek, Ödemiş Milli Fuarı'na konuk il olarak katılmaktan dolayı onur duyduklarını söyledi.

ÇIRAY'DAN KESKİN'E KUTLAMA

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, fuarın kurtuluş coşkusunu daha da artırdığına dikkati çekerek, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. Çıray, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'i de kutlayarak, "Tüm belediye başkanlarımız mutlaka Ödemiş'e bir hizmet getirmiştir. Mutlaka katkıları olmuştur. Ancak başkanımız Bekir Keskin, hem bayındırlık konusunda güzel işlere imza attı, hem de kültür konusunda. Ödemiş'in kültürüne büyük katkıları oldu. Önümüzdeki dönem de inşallah bu güzel çalışmalarına devam edecektir. Kendisini kutluyorum" dedi.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek de, fuarın açılış davetiyesinde ilk düzenlenen Milli Fuar'ın fotoğrafını görünce duygulandığını belirterek, fuarın Ödemiş açısından önemli bir değer olduğunu vurguladı. Dölek, fuarın gelecek yıllarda daha da büyüyeceğine inandığını söyledi.

KILIÇ KALKAN HEYECAN YARATTI

Konuşmaların ardından konuk ilçe Bergama'dan gelen Halk Eğitimi Merkezi kılıç kalkan takımı nefes kesen bir gösteriye imza attı. En genç üyesi 46 yaşında olan ekibin kılıç ve kalkanlarından yükselen kıvılcımlar heyecan yarattı. Açılışa damga vuran gösteri büyük alkış aldı.

Gösteri bitiminde protokol üyeleri, ünlü sanatçı Bedia Akartürk ile birlikte 29. Ödemiş Milli Fuarı'nın açılış kurdelesini kesti. Konuklarını Ödemiş Belediyesi standında ağırlayan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ÖYKAM standından sinema projeksiyon makineleriyle ilgili bilgiler verdi.

Protokol üyeleri daha sonra Bergama Belediyesi'nin standına konuk oldu. Burada Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'e Pergamon'u yansıtan keçi derisi tablo hediye etti. Açılış sonrası dev havai fişek gösterisi de ilgi ile takip edildi. 29. Ödemiş Milli Fuarı açılış akşamında büyük ilgi gördü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Milli Fuarı'ndan 29. 'Merhaba' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement