Öğrencilere Okul Geçit Görevlisi Eğitimleri Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Okul Geçit Görevlisi Eğitimleri Veriliyor

Öğrencilere Okul Geçit Görevlisi Eğitimleri Veriliyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan Orta Öğretim Okullarında İlçe Trafik Ekipleri tarafından okul geçit görevlisi eğitimleri veriliyor.

24.10.2013 09:54  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan Orta Öğretim Okullarında İlçe Trafik Ekipleri tarafından okul geçit görevlisi eğitimleri veriliyor.

Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Trafik Ekiplerinden Baş Polis Özden Özbinar ve memur Mehmet Başol tarafından gerçekleştirilen eğitimler öğrencilere slayt gösterimiyle sunuluyor. Trafik Tesis ve Denetlemede görevli Baş polis Özden Özbinar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 134. maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 178. maddesi hükümleri gereğince eğitime tabi tutularak okul geçidi görevlisi kimlik kartı veya sertifikası alan görevlilerin okul önlerinde, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafiğin düzenlenmesinde yetkili olduklarının altını çizdi. Okul geçit görevlisi olmanın şartlarına da değinen Özbinar, "ilk ve orta dereceli okullarda istekli öğretmenler, veliler ile 11 yaşını bitirmiş öğrenciler okul geçidi görevlisi olabilirler" dedi.

Gerekli şartları taşıyan kişilerin eğitimden geçeceğini ifade eden Özbinar dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında yaptığı açıklamada "Mutlaka nöbetçi öğretmen veya idarecinin kontrolünde görev yapılacaktır. Okul geçidi kıyafeti giyilmeden asla göreve çıkılmamalı. Çünkü gerek sürücüler, gerekse yayalar üniformalı görevliyi daha kolay görecek ve daha çok ciddiye alacaktır. Can güvenliğiniz için sürücülerin sizi, sizlerinde sürücüleri rahatlıkla görebileceğiniz bir nokta da durmalısınız. Karşılıklı olarak görev yaptığınız diğer arkadaşınız ile sürekli göz göze gelip DUR/GEÇ işaretini birlikte vermelisiniz. Yolu araç trafiğine kapamadan veya açmadan önce yol ortasından, yaya kaldırımına yada orta refuja geçmelisiniz. Araç geçişi sırasında, yol kenarında bekleyen yaya gurubunu kesinlikle taşıt yoluna indirmemelisiniz" gibi uyarılarda bulundu. Öğrenciler verilen eğitimlerin kendileri açısından da önemli olduğuna vurgu yaparak gönüllü olarak okul geçit görevlisi olmak istediklerini söylediler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Okul Geçit Görevlisi Eğitimleri Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement