Öğretim Görevlisi Bozkurt'un Hazırladığı Seramik Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Öğretim Görevlisi Bozkurt'un Hazırladığı Seramik Sergisi Açıldı

Öğretim Görevlisi Bozkurt\'un Hazırladığı Seramik Sergisi Açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğr. Gör. Emel Bozkurt tarafından hazırlanan “Seramik Sergisi” GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde sergileniyor.

23.02.2016 17:43

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğr. Gör. Emel Bozkurt tarafından hazırlanan "Seramik Sergisi" GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde sergileniyor.

Sergi hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Emel Bozkurt, serginin hem Gaziantep Üniversitesi bünyesinde hem de Gaziantep'te bu kadar geniş çaplı ilk seramik sergisi olduğunu belirtti. Serginin yaklaşık 4-5 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Bozkurt, sergide endüstriyel yolla ve serbest şekillendirme yollarıyla üretilmiş birçok pişirim tekniğinin kullanıldığını ve yaklaşık 150 parçadan oluşan seramik eserlerin bulunduğunu söyledi. Serginin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel, seramik sanatı alanında izleyici ile buluşma noktasında fakülte adına ilk adımı attığı için Öğr. Gör. Emel Bozkurt'a teşekkürlerini iletti. Binlerce yıllık köklü bir geçmişi olan seramik sanatının meşakkatli yönüne vurgu yaparak, yoğun emek ve uzun zaman gerektiren sergisinden ötürü Öğr. Gör. Emel Bozkurt'u tebrik eden Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel, şehrimizde seramik sergilerine teşebbüsün ve ilginin artarak sürmesini temenni ettiğini ve bu yönde bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan fakülte adına mutluluk duyduğunu söyledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı Seramik Sergisi' GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde 5 Mart 2016 tarihine kadar gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretim Görevlisi Bozkurt'un Hazırladığı Seramik Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement