Oran Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ortak Toplantıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Oran Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ortak Toplantıda Buluştu

Oran Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ortak Toplantıda Buluştu

2023 Bölgesel Kalkınma Planı çerçevesinde, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğretim üyelerine proje hazırlama konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

02.03.2013 11:15

2023 Bölgesel Kalkınma Planı çerçevesinde, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğretim üyelerine proje hazırlama konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Senato Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, fakülte dekanları ile öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, toplantı hakkında bilgi vererek Oran Kalkınma Ajansı ve Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinin yaptıkları araştırma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu konuda sıçrama yapacak il Sivas'tır. Bizde el birliği ile destek vermemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu potansiyelin kullanılması lazım. Bizim plan ve projelerimizin önünü açılması konusunda sizin destek vermeniz çok önemli. Sizlerin madencilik, sağlık, savunma sanayi ve turizm gibi alanlarda bizlere stratejik ve hedeflerimizin oluşturulması konusunda vereceğiniz katkı çok önemli. 1 Temmuz 2013 tarihinde bu bölge planını Başbakanlığa sunmuş olmamız gerekiyor. Sayın Başbakan'ın başkanlığında incelenecek ve onaylanacak. Önümüzdeki 10 yıl boyunca 2014-2023 yılları arasında bu bölgeye gelecek TÜBİTAK projeleri, kalkınma ajansları, Avrupa Birliği, tüm mali destekler ve yapılacak destekler bu plan çerçevesinde değerlendirilecek" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Cumhuriyet Üniversitesi'nin Sivas'taki Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın projeleri içersinde yerinin olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bunu eksiklik olarak gördük. Cumhuriyet Üniversitesi bu potansiyele sahip bireysel olarak çok şahane projeler yapacak arkadaşlarımız var. Ama sanıyorum işin prosedürü, başlangıcı, kriterleri ve süresi açısından bilgi vermemiz gerekiyordu.

Mustafa Palancıoğlu'na bu bilgilerinden dolayı teşekkür ederiz " İfadelerini kullandı.

Toplantıda CÜ öğretim üyeleri de görüş alışverişinde bulunarak, projelerin hazırlanışı ve sunuşu konusunda merak ettiklerini Genel Sekreter Palancıoğlu'na sundular. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oran Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ortak Toplantıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement