Orhangazili Çiftçiler Susuz Kaldı - Son Dakika
Yerel

Orhangazili Çiftçiler Susuz Kaldı

Orhangazili Çiftçiler Susuz Kaldı

Bursa'nın Orhangazi ilçesi merkezi ile Orta, Cihan, Yeni ve Üreğil köylerindeki tarım arazilerine su veren Merkez Sulama Birliği'nin geçen yıl tasfiye kararı alması tarlaların susuz kalmasına sebep oldu.

14.05.2013 14:28

Bursa'nın Orhangazi ilçesi merkezi ile Orta, Cihan, Yeni ve Üreğil köylerindeki tarım arazilerine su veren Merkez Sulama Birliği'nin geçen yıl tasfiye kararı alması tarlaların susuz kalmasına sebep oldu.

Orhangazi Belediyesi'nin geçen yıl zarar ettiği gerekçesi ile tasfiye kararı aldığı Merkez Sulama Birliği'nin sulama yaptığı Orhangazi ovasında tarım yapan çiftçiler isyan noktasına geldi. Çok sayıda çiftçinin arazisini suladığı Merkez Sulama Birliği'nin kapatılması ile isyan bayrağını çeken çiftçiler, sulama kanallarının bulunduğu İznik yolu üzerinde bir araya gelerek açıklama yaptı.

Yeniköy ve ovada çitçilik yapan bir grup köylü, "30 yıldır akan yer kanalları bugün pislik yuvası haline geldi. Sahip çıkan yoksa Orhangazi'yi yönetenlere yazıklar olsun. Zamanında milyarlar harcanarak yapılan yatırım bu gün işletilemez duruma gelmiştir. Çakırlı'daki göleti bir günde Keramet Sulama Birliği'ne devreden yetkililer, Orhangazi ve Yeniköy ovasını sulayan kanalların devrini niye Keramet Sulama Birliği'ne vermedi? Çünkü burası emek ister, bakım ister. Bugün Orhangazi'de yaşanan en büyük mesele, ilçeyi, beldelerini ve köylerini tanımayan yöneticilerin Orhangazi'ye yön tayin eder duruma gelmesidir. Biz bütün halkımızı bu kanalların akması için mücadeleye çağırıyoruz. Orhangazi'nin güney yakısında yer alan belde ve köylerine yeni kanaletler yapan DSİ kuzey yaka tarafındaki belde ve köylerini cezalandırmaya kalkmıştır. Başbakan Yardımcısı televizyonlara çıkıp sulama ücretinin yüzde kırk ucuzladığını müjdeledi. Biz de sevindik. Ancak ne yazık ki bizim kanallarda kurbağalara bile su yok, akmayan suyun ücreti ucuzlasa ne olur?" diye sordu.

Orhangazi Sulama Birliği, 2012 yılının Kasım ayında, 6172 nolu kanuna uygun hale getirilmemesinden dolayı tasfiye edilmişti. Tasfiye kararı Sulama Birliği Başkanı İsmail Tartar ve Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan tarafından birlik üyelerine tebliği edilmişti.

(MŞ)

14.05.2013 14: 13: 07

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazili Çiftçiler Susuz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement