Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir'de - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partileri iktidara getiren ve iktidardan indiren tek gücün millet olduğunu belirterek, "Geçmişte pijamayla başbakanı karışlayanlar, hükumeti indirip hükumet kuruyordu, ama şimdi hükumeti indirecek de iktidara getirecek de yegane güç millettir, artık bu dönemi yakaladık.

30.04.2015 19:46

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partileri iktidara getiren ve iktidardan indiren tek gücün millet olduğunu belirterek, "Geçmişte pijamayla başbakanı karışlayanlar, hükumeti indirip hükumet kuruyordu, ama şimdi hükumeti indirecek de iktidara getirecek de yegane güç millettir, artık bu dönemi yakaladık. Bu istikrarın devamı için tek yol AK Parti diyoruz" dedi.

Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Partiyi ziyaretinin ardından, Menemen Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda, AK Parti ilçe teşkilatı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'den milletvekili adayı gösterilmekten büyük onur duyduğunu ifade etti.

Eroğlu, İzmir'i ayağa kaldırmak ve potansiyelini harekete geçirerek, sadece Ege'nin, Türkiye'nin değil, dünyanın incisi haline getirmek istediklerini belirterek, "Büyük hedeflerimiz var. Şevkle, heyecanla çalışalım bunları gerçekleştiririz. Biz, büyük bir milletiz, büyük hedefleri gerçekleştirmek de boynumuzun borcudur" diye konuştu.

-"Eskiden milletin parası faiz lobisine giderdi"

Hükümet olarak, İzmir'e bugüne kadar 29,1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini, yeni dönemde de 2019 yılına kadar 501 projeyi İzmir'de hayata geçireceklerinin bilgisini veren Eroğlu, şunları söyledi:

"Biz projelere odaklandık. Yattık kalktık, 'acaba nasıl yapabiliriz, zamanımızı nasıl değerlendirebiliriz, devletin parasını, milletten topladığımız vergileri nasıl en iyi şekilde değerlendiririz, ekonomik getirisi nasıl daha fazla fayda sağlar, en fizibl projeler hangisi' hep kafamızı buna yoruyoruz. Geçmişte ise vergiler toplanırdı, toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisine, faize giderdi. IMF'ten borç isterdik, IMF de stand-by anlaşmasıyla gelir, 'Türkiye'de şu kanun çıkacak, bu kanun çıkacak' diye ülkeyi yönetirdi ama o günler geride kaldı. Paramızın yanına her yıl bir sıfır konuyordu neredeyse. Enflasyon canavarı vardı. Ben İSKİ genel müdürüyken bir gecelik faizin yüzde 500 olduğu günleri yaşadım. O günler Allah'a şükür geride kaldı. Faizler tek rakama indi, enflasyon canavarı yok edildi. Paradan 6 sıfır atıldı. Merkez Bankası'nda şu anda 136 milyar dolar döviz var."

-"Başbakanı pijamayla karşılayanlar hükümet kuruyordu"

Eroğlu, Türkiye'nin geçmişten bugüne çok yol aldığını ve bunu siyasi istikrara borçlu olduğuna işaret ederek,  "Türkiye'de milletimiz tercihini siyasi istikrardan yana koydu. Milletin bağrından çıkanlara destek verdi. Bu sayede artık hakimiyet tamamen milletin elinde" dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçmişte pijamayla başbakanı karşılayanlar, hükumeti indirip hükumet kuruyordu ama şimdi hükumetin indirecek de iktidara getirecek de yegane güç millettir, artık bu dönemi yakaladık. Şimdi bu yüzden bizim büyük hedeflerimiz var. Geçmişte, 'bir zaman gelecek Türkiye G-20'ye dönem başkanlığı yapacak, IMF'in bütün borcunu ödeyecek, üstüne IMF'e 5 milyar dolar vermek üzere protokol imzalayacak' denseydi herkes gülerdi ama bunlar gerçek oldu, Allah'a şükür. Bu istikrarın devamı için mutlaka bütün Menemenliler, İzmirlilerin, 7 Haziran'da geçmişi de dikkate alarak, geçmişteki hadiselerden ders alarak reyini ona göre vermesi lazım. Tek yol AK Parti diyoruz, başka bir yol yok. Çünkü AK Parti büyük düşünen, gerçekten millete hizmet sevdalısı bir parti."

Bakan Eroğlu, konuşmasını tamamlamasının ardından, Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından süt sığırcılığı desteği sağlanan bazı üreticilere de sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement