Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı, 3 Yıllık Hizmetlerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı, 3 Yıllık Hizmetlerini Anlattı

Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı, 3 Yıllık Hizmetlerini Anlattı

Çorum'un Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek yatırım yapıyoruz" dedi.

18.05.2012 18:20

Çorum'un Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek yatırım yapıyoruz" dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı Osmancık ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Danışma Meclisi'nde Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı, 2009-2012 yılı içerisindeki üç yıllık faaliyetlerini katılımcılara bir sunum eşliğinde anlattı.

Yazıcı, 3 yıl gibi kısa sürede alt yapı, üst yapı, park, bahçe, temizlik hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda 10 yıllık hizmete imza attıklarını söyledi. Yazıcı, daha önceki başkanlarla yada seçimdekilerle yarışırken bir diğerini aşağı çekerek değil, yapılanların daha iyisini yapacakları iddiasıyla bu yola çıktıklarını belirtti.

Belediye hizmetlerinde hiçbir zaman mahalle ayrımı yapmadıklarını kaydeden Başkan Yazıcı, "Gemici mahallesinde 6 kilometre asfalt yaptık. Orada vatandaşın birisi sağ olun "hiç bir başkan bu hizmeti yapmamıştı" dedi. Ben de dedim ki daha önceki başkan buraya kadar gelmeseydi ben buraya gelemezdim. Biri yapıyor birimiz de üzerine koyuyoruz. 3 yılda 10 yıllık hizmet derken önceki başkanlarımızı

hizmet etmedi demiyoruz. Biz daha iyisini yaptık diyoruz" diye konuştu.

Osmancık belediyesinin mali durumu hakkında da bilgi veren Başkan Yazıcı, belediyenin borçlarının önemli bir kısmını ödediklerini, bazı borçların da yapılandırıldığını ve Türkiye'de mali açıdan önemli belediyeler arasında olduklarının altını çizdi.

Göreve geldikten sonra tasarruf tedbirlerinde bulunduklarını anlatan Yazıcı, "İsrafı kıstık, öncelikli olmayan hizmetleri beklettik. Belediyelerde yüzde 40'a kadar kesinti olur. Yaz döneminde kesilmez. Ancak bizim 12 ay kesintisiz. Niye, borçlarımızı ödedik. Maliyeye yok, SGK'ya 350 bin, YEDAŞ'a 400 bin civarında yapılandırılmış borcumuz var. Cari olan borçları ödeyip yeni borç yapmıyoruz. Borçtan kurtardığımız gibi faiz de ödemiyoruz. Ödemediğimiz faizi hizmete kullanıyoruz.

Bizden önce hizmet alımı ile çalışan şirket elemanlarının maaşları düzenli ödenememişti. Şimdi işçilerin parasının ödenmemesi söz konusu değil.

Peki ne yaptık bu tasarrufları. Hizmete kanalize ettik. Burada seçimlerde bize hep en fazla yoran başkanlık kolay da birisi iş talepleri, ikincisi imar talepleri. Sürekli imar talebi geliyor. Tutup birilerini gönüllemek için bir yere işçi alırsan iş olmuyor. İhtiyaç olmadan bir kişiyi çalıştırmayacağız dedik. 49 personelin 40'ı emekli, 9 personeli de diğer kurumlara gönderdik. 49 kişiyi azalttık yerine elman doldurmadık. Şirket elemanı 74 kişiyi 90'a yükselttik. Şimdi İşkur ile yaptığımız projelerimiz de devam ediyor. İş verimliliğini artırdık. Önceki dönemlerde emekli olacak kişilere 10 ayda ödenir diye emekli ediliyordu. İcra ile tahsil ediliyordu. Bize 14'ünde müracaat etti,

tazminatlarını ödedik.

Onları mağdur etmedik" ifadelerini kullandı.

Seçim döneminde söz verdikleri spor kompleksini tamamladıklarının altını çizen Yazıcı, "Seçim beyannamesinde ifade etmiş olduğumuz gençlik ve spor kompleksini tamamladık. Sentetik çim saha, basket, voleybol, tenis, yürüyüş yolu, oyun grubu yaptık. Söylediğimizi gerçekleştirdik. Tesisler spor yapanlarla doldu. Dolayısıyla bu bambaşka bir güzellik oluşturuyor. Spor Salonunun yanına güreş eğitim merkezi de yapacağız" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin bütün sokakları temiz bir Osmancık olduğunu anlatan Yazıcı, konuşmasında şunları kaydetti:

"Çöpler dört günde bir alınıyordu şimdi iki günde bir alınıyor. 4 tane çöp aracı aldık. Bir tane de çevre bakanlığından aldık, bir tane de büyük kamyonu dizayn ettik. Süpürme aracımızı yeniledik. Hizmet alımları yerine kendi araçlarımızı aldık. Araçlar kendi kendilerini ödediler hatta kara bile geçtiler.

13 adet araç ve iş makinesini belediyemize kazandırdık. Bunları daha kaliteli hizmet için yaptık.

Vatandaşın belediyeden beklediği en önemli hizmet yol. İlçemizin

nüfusu geniş bir alanda. 310 kilometrelik yolumuz var. Eksik kalan, ihtiyacı olan yerleri tespit ettik ve bu tespitte ihtiyaçları karşılayalım diye en fazla kullanılan yerden başlayarak yol yaptık. Geçen yıl 35 kilometre yol yaptık. Yollarını genişleterek, bordürleri ile birlikte yollar yaptık. Bu sene hedef 33 kilometre yol yapacağız. Altyapı problemi olmayan yerlere yollarımızı götürdük. Bu sene yapacağımız yollarla büyük problemimiz kalmayacak. Yaklaşık 2 milyon liralık ihale yaptık bunun için ihale kredi çekmedik, kendi öz kaynaklarımızla yaptık.

Osmancık'ın önemli sorunlarından birisi alt yapı. İflas eden alt yapıyı sil baştan yapacağız. Bunun için İller Bankası tarafından ihale gerçekleştirildi. İhalenin kesinleşme, teklif sunan firmaların yeterlilik araştırmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Altyapı yapılsın denir ama yapılırken de kimse oh ne güzel güzel çamur çiğniyoruz demez. Bunun başka yolu yok. 700 gün ihale süresi. 500 günde biter diye düşünüyoruz. Bütün tedbirlerimizi alacağız. Sizden sabır istiyoruz. İlçemizin 40 yıllık sorununu çözeceğiz. Bitince üstünü sıcak asfalt yapacağız"

Yapmayı planladıkları çalışmaları ve projelerini de anlatan Başkan Yazıcı, Devlet Su İşleri tarafından ırmak kenarında ıslah projesinin hayata geçirileceğini belirtti. Projenin kesinleşmesinin ardından çalışmaların hayata geçirileceğini kaydeden Başkan Yazıcı, "Irmak üzerinde vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği, ilçemizin sembolü haline gelen Asma Köprü ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Tekrar kullanıma açacağız. Ancak ıslah projesi tamamladıktan sonra biz oraya İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün minyatürünü yapacağız. Ayrıca tarihi Kandiber Kalesi'nin de projesi tamamlandı. Orası da restore edilecek. Tarih ve kültür kenti Osmancık bu projeleri kazanmış olacak. İlçemiz daha farklı görünüm kazanacak" şeklinde konuştu - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı, 3 Yıllık Hizmetlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement