Osmaneli'nin Sivil Mimari Dokusu İnceleniyor - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'nin Sivil Mimari Dokusu İnceleniyor

Osmaneli\'nin Sivil Mimari Dokusu İnceleniyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi'den bir grup bilim insanı, Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelerek ön inceleme yapmak üzere sivil mimari dokuyu incelediler.

04.10.2013 12:57

İstanbul Ticaret Üniversitesi'den bir grup bilim insanı, Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelerek ön inceleme yapmak üzere sivil mimari dokuyu incelediler.

Osmaneli'nin tarihi, geleneksel ve doğal çevresinin araştırılması doğrultusunda kapsamlı çalışmaları bir proje demeti halinde gerçekleştirmek üzere İstanbul Ticaret üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşen Akpınar eşliğinde Belediye Başkanı Mehmet Isıkan'ın konuğu oldular. Prof. Dr. Ayşen Akpınar, 1982 yılında Osmaneli üzerine hazırladığı doktora tezi, Osmaneli üzerine makaleleri ile de biliniyor. Prof. Dr. Ayşen Akpınar eşliğinde, Prof. Dr. Mimar Işık Aydemir, Prof. Dr. İbrahim Baz, Prof. Dr. İdris Oğurlu, Doç. Dr. Mimar Hale Gezer, Doç. Dr. Mimar Kaya Dinçer, Yard. Doç. Dr. Mimar Alp Sunalp, Yard. Doç. Dr. Ebru Karahan, Yard. Doç. Yaprak Özel, Yard. Doç. Dr. İlgin Erkmen, Yard. Doç. Dr. Elif Kısar, Öğr. Gör. Dr. Gül Aslı Aksu, alanda ön inceleme yapmak üzere sivil mimari dokuyu incelediler.

Prof. Dr. Ayşen Akpınar, yapılacak projelerin iklim koşulları gözetilerek Osmanlı bahçe geleneği, çevre düzenlemesi, sokak tabelaları, kaldırım ve döşemeler, dış aydınlatma gibi kentsel tasarımları içereceğini belirterek, uzun soluklu bu çalışmanın sonunda proje demetinin bir sergi ile ortaya konulup, ilçe sakinlerine konferanslarla aktarılacağını dile getirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Prof. Dr. Ayşen Akpınar'ı ve heyetini Osmaneli'de görmenin sevindirici olduğunu belirterek, bu proje demeti ile Osmaneli'ne 33 yıl sonra bu kadar kapsamlı önem vermesinin ancak ahte vefa ile ifade edilebileceğinin altını çizerek destek vereceklerini belirtti.

Başkan Isıkan, bu çalışma ziyaretinin anısına Prof. Dr. Ayşen Akpınar'a şilt takdim etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'nin Sivil Mimari Dokusu İnceleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement