Osmaniye Lojistik Merkezi Odak Grup Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Lojistik Merkezi Odak Grup Toplantısı Yapıldı

Osmaniye Lojistik Merkezi Odak Grup Toplantısı Yapıldı

Osmaniye Lojistik Merkezi Odak Grup Toplantısı, Vali Dr.

09.11.2013 12:00

Osmaniye Lojistik Merkezi Odak Grup Toplantısı, Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantının amacının Osmaniye'de Lojistik Merkezi kurulmasının gerekli ve faydalı olup olmadığı konusunda bir ortak akıl çalışması olduğunu ifade ederek, "Bugünkü toplantımızda, Osmaniye'de Lojistik Merkezi kurulmasının artıları ve eksilerini tartışarak, kurup kurmayacağımıza karar vereceğiz. Lojistik Merkezi'nin kurulmasının Osmaniye'ye faydalı olacağı sonucuna varırsak, Osmaniye Lojistik Merkezi'nin kurulması için gereken çalışmalara bir an önce başlayacağız" dedi.

Toplantının devamında Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, "Osmaniye'nin Gelişmesi için Lojistik Çalışmalar" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Yıldıztekin, dünyada ve Türkiye'deki Lojistik Köyler, Lojistik Merkezler ve Lojistik Üsler hakkında örneklerle bilgi vererek, lojistik merkezin kurulması ile lojistik odakların şehir dışına taşınacağını ve böylece çevreye katkı sağlanacağını, bölge aktivitelerinin ölçülebilir hale geleceğini, maliyetlerin düşeceğini, yeni iş olanaklarının yaratılacağını ve bölgenin yabancı yatırımcılar için cazip hale geleceğini söyledi. Sunumun devamında lojistik köy ve merkezlerin yapısı ve işleyişi hakkında da bilgi veren Atilla Yıldıztekin, toplantıda verilecek kararın Osmaniye için hayırlı olmasını dileyerek sunumu sonlandırdı.

Sunumun ardından toplantıya katılanlar söz alarak, Osmaniye Lojistik Merkezi'nin kurulması hakkında fikirlerini ifade ettiler. Tüm katılımcıların olumlu fikir beyan ettiği toplantı sonunda, Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında Belediye Başkanı Kadir Kara, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, DOĞAKA Osmaniye Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, OGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çiftçi, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özkardeş ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi temsilcisinin yer alacağı Komite oluşturulmasına ve oluşturulan Komite'nin öncelikli olarak Lojistik Merkezi'nin talep ve ihtiyaç analizi, yer alternatiflerinin belirlenmesi konularında çalışmalar yapmasına karar verildi.

Toplantı sonunda Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantının Osmaniye için faydalı yatırımlara basamak olmasını temenni etti ve toplantıya katılan ve katkısı olan herkese teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye Lojistik Merkezi Odak Grup Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement