ÖYKAM İlk Yaşını "Kundura Odası" ile Kutladı - Son Dakika
Yerel

ÖYKAM İlk Yaşını "Kundura Odası" ile Kutladı

ÖYKAM İlk Yaşını "Kundura Odası" ile Kutladı

Ödemiş ve yöresinin tarihini gelecek kuşaklara aktarmak için Ödemiş Belediyesi'nce kurulan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi ilk yılını doldurdu.

01.03.2013 15:53  Güncelleme: 16:16

Ödemiş ve yöresinin kültürünü ve tarihini korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına Ödemiş Belediyesi'nce kurulan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) ilk yılını doldurdu.

Geçen yıl şubat ayında görkemli bir törenle açılan ÖYKAM ilk yaş gününü bugün açılan "Kundura Odası" ile kutladı. Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Ayakkabıcılar Odası'nın işbirliğiyle hazırlanan "Kundura Odası"nın açılışı, bugün saat 14.00'de ÖYKAM'da yapıldı.

Bando dinletisi ile başlayan açılış törenine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Törende ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, Ödemiş Ayakkabıcılar Odası Başkanı M. Ali Köksoy, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Kaymakam Vekili Ali Cergibozan birer konuşma yaptılar.

ÖYKAM'ın hizmete açıldığı bir yıl içerisinde Ödemiş ve yöre adına birçok önemli etkinlik ve projeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Engin Berber, "Her geçen gün gelişen ve büyüyen ÖYKAM artık halkın ilgisini de görüyor. Ödemiş halkı geçmişini, geleceğe taşımak adına ÖYKAM'a destek veriyor, elindekini bağışlıyor. Bir yıl içerisinde oluşan bu güzel hava ÖYKAM'a gelecekte daha güzel işlere imza atmak için güç veriyor. Bu nedenle ziyaretçilerimize ve bizden desteğini esirgemeyen Ödemiş halkına şükranlarımızı sunuyoruz. İlk yılımızı bir asırdan fazladır Ödemiş'in en önemli üretim sektörleri arasında yer alan ayakkabıcılık için oluşturduğumuz 'Kundura Odası' ile kutluyoruz. Kent Müzemizde Türkiye'nin en iddialı 'Kundura Odası'nı oluşturduk. Halkımızı ÖYKAM'ın ilk yıl sevincini paylaşmak ve eşsiz 'Kundura Odası'nın açılış coşkusuna katılmak üzere Yıldız'a bekliyoruz" diye konuştu.

"AYAKKABI MÜZESİ TÜRKİYE'DE BİR İLK"

Ödemiş Belediyesi, ÖYKAM Müdürlüğü ve Ayakkabıcılar Odası işbirliği ile Türkiye'de ilk kez bir müze kurulduğunu belirten Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Ali Köksoy da, 40 yıldır oda başkanlığı yaptığını fakat bu tür açılışlarda konuşma yapmadığını belirterek, emeği geçenleri kutladı. Köksoy, şöyle konuştu: "Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi gerçekten gün geçtikçe gelişen ve materyalleri zenginleşen bir kent müzesi haline geldi. Daha önce Ödemiş'e hizmet vermiş önder insanlar, yöresel kıyafetler ve odalara ilaveten tütün odası, berber odası ile dikkat çeken çalışmalara bu kez kundura odasının da katılması burasını daha ilgi çeker hale getirecek. Ödemiş'e ait yeni odaların önümüzdeki aylarda artacağını da umuyorum."

Belediye Başkanı Bekir Keskin de müzenin kurulduğu günden bu yana büyük ilgi çektiğini belirterek, "Müzemizde toplumumuzun bel kemiği olan esnaflarımıza ait odalar oluşturuyoruz. Berber ve tütün odalarının ardından şimdi de kundura odası açıyoruz. Dost başa düşman ayağa bakar derler. İşte biz de hem başa hem de ayağa bakıldığı için müzemizde her iki esnaf toplumumuzu temsil etmesi açısından birer oda ile gelecek kuşaklara aktardık. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, Ödemiş'teki çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, "Esnaf, toplumun bel kemiğidir. Ahilik döneminden bugüne gelen esnaflık geleneğimizin sürdürülmesi gerekir. Odanın açılışında emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Vekili Ali Zergibozan'ın konuşmasının ardından, "Kundura Odası"nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından da, ÖYKAM bağışçıları için hazırlanan sertifikalar verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ÖYKAM İlk Yaşını 'Kundura Odası' ile Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement