Pamuk Üreticisi Fiyattan Memnun - Son Dakika
Yerel

Pamuk Üreticisi Fiyattan Memnun

Pamuk Üreticisi Fiyattan Memnun

Araban'da pamuk üreticileri Çukobirlik'in kütlü pamuğun kilosuna 1 lira 83 kuruş fiyat belirlemesinden memnun

07.10.2013 13:18

Araban'da pamuk üreticileri, Çukobirlik tarafından kütlü pamuğu verilen 1 lira 83 kuruş fiyattan memnun.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban ovasında geçen 28 bin dönüm gerçekleşen pamuk ekiminin bu yıl 25 bin dönüme düştüğünü, dönüm başına 450-500 kilo rekolte beklendiğini söyledi.

Son 10 yıldır pamuk üreticisin ürününden para kazanamadığı için ilçede yıldan yıla üretim sahasının azaldığını ifade eden Doğan, "Her yıl pamuk ekimini azalırken bu yıl pamuk fiyatlarının geçen yıllara oranla yüksek olması üreticilerimize altın yılını yaşatıyor. Çukobirlik tarafından 1 kilogram kütlü pamuğu 1 Lira 83 kuruşa alınması üreticiyi memnun etti. Pamuk fiyatlarının geçen yıllara oranla yüksekliği nedeniyle önümüzdeki yıllarda Araban ovasında pamuk ekiminin artacağını tahmin ediyorum" dedi.

Fakılı köyü çiftçilerinden Mehmet Yener de 20 yıldan beri pamuk üreticiliği yaptığını söyledi.

Pamuğun 10 yıldan beri ilk defa bu yıl güzel bir fiyata ulaştığını belirten Yener, "Kütlü pamuğun 1 kilogramını Çukobirlik'e 1 lira 83 kuruştan sattım. Beyaz Altın olarak bilinen pamuk bu fiyatla biz üreticilerine uzun yıllardan beri ilk defa para kazandırıyor. Arabanlı pamuk üreticileri olarak bu yıl pamuk hasadından elde ettiğimiz ürünü gerçek değerinde satarak para kazandığımız için uzun yıllardan beri ilk defa yüzümüz güldü" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pamuk Üreticisi Fiyattan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement