"Pancar Üreticisi Kan Ağlıyor" - Son Dakika
Yerel

"Pancar Üreticisi Kan Ağlıyor"

"Pancar Üreticisi Kan Ağlıyor"

Kütahya'nın pancar havzası Altıntaş ilçesinde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle pancar çiftçiliğinin bittiği ileri sürülüyor.

22.01.2013 13:46

Kütahya'nın pancar havzası Altıntaş ilçesinde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle pancar çiftçiliğinin bittiği ileri sürülüyor. Çiftçi İrfan Torpil, zamanında ödenmeyen avanslar nedeniyle zor durumda kaldıklarını pancar üreticisinin kan ağladığını söyledi.

Altıntaşlı pancar üreticisi İrfan Torpil, pancar üreticilerinin zamanında ödenmeyen pancar avansları nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyledi. Kütahya Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinin ardından ciddi maddi sıkıntı yaşadıklarını belirten Torpil, Çapa avansını çapadan sonra sulama avansının ise ürün tesliminde alabildiklerini iddia etti. Fabrika özelleştirilmeden önce yüzde 30 küspe aldıklarını belirten Torpil, şimdilerde yüzde 30 olan küspe hakkının yüzde 15'e düşürülmek istendiğini öne sürdü.

"KÜTAHYA'DA PANCAR BİTEBİLİR"

Torpil, "Pancar çiftçisi artık pancar ekmek istemiyor. Pancar üreticisi olarak özelleşme sonrası maddi ve manevi sıkıntılar yaşadık. Bunların en başında avanslarımızın düzenli ödenmemesi geliyor. Fabrika devlette iken nakliye bedelleri haftalık ödenirken şimdi 40 günde ödeniyor. Eskiden küspelerimiz müteahhit firma tarafından getirilirken şimdi kendi imkanlarımızla getirmemiz isteniyor" dedi.

"SORUNLARIMIZI DİNLEYEN YOK"

Çiftçi İrfan Torpil, Fabrika yetkililerinin kendileriyle görüşmediğini belirterek, "Fabrika yetkililerine sorunumuzu ilettiğimizde ise hakaretlere maruz kalabiliyoruz. Böyle devam ederse Kütahya'da pancar üretimi sıfıra inecek ve Türkiye'nin en verimli pancarının yetiştiği Kütahya zarar görecek. Belki fabrika kapanma noktasına bile gelebilir" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Pancar Üreticisi Kan Ağlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement