Pervari'de 'Erken Yaşta Evlilikler' Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Pervari'de 'Erken Yaşta Evlilikler' Çalıştayı Düzenlendi

Pervari\'de \'Erken Yaşta Evlilikler\' Çalıştayı Düzenlendi

Siirt'in Pervari Kaymakamlığı tarafından erken yaşta evlilikler ve kız çocuklarının okullaştırılması konusunda bir çalıştay düzenlendi.

21.02.2014 14:58

Siirt'in Pervari Kaymakamlığı tarafından erken yaşta evlilikler ve kız çocuklarının okullaştırılması konusunda bir çalıştay düzenlendi.

İlçe Kaymakamı Murat Kahraman başkanlığında kamu kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda, erken yaşta yapılan evliliklerin nasıl önüne geçilebileceği ve bu tür vakalar karşısında alınması gereken tedbirler anlatıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Kahraman, çocuk gelinler ve erken yaşta evlilikler konusunda yapılan birinci çalıştayda kurumlar arası koordinasyon sağlandığını söyledi. Kaymakam Kahraman, "Bundan sonra ilgili birim amirleri erken yaşta evliliklerin olabildiğince engellenmesi, vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi, özellikle cezai konuda bilgilendirilmesi amacıyla ilgililer bilgilendirilmiştir. Bundan sonra jandarmamız olsun, Halk Sağlığı Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü veya müftülüğün vatandaşlarla birebir görüşüp hem köylerde hem ilçe merkezinde bu konuda bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Bu amaçla kaymakamlık tarafından hazırlanan 10 bin adet broşür ve bin adet afiş, açıklayıcı sunular ve konu ile ilgili bilgilendirme kitapçıklarının ilçe merkezi ve ilçeye bağlı tüm köylerde dağıtılmak üzere açıklayıcı bir seminerle kurum amirleri tarafından personele verildi. Öte yandan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerimizde görev yapan bin 500 geçici köy korucusuna yönelik olarak bilgilendirici seminer verilecek. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından görev yapan 7 aile hekimine bilgilendirici seminer çalışması yapılacak olup, konu ile ilgili bağlı oldukları köylerde ikamet eden vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere afiş, broşürler dağıtılacak. İlçe Müftülüğü tarafından özellikle cuma günü okunacak hutbeden sonra aile hekimi ile birlikte seminer yapılması ve broşürlerin halka dağıtılması sağlanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise, 19 ortaokulunda eğitim gören 4 bin 197 öğrenci ve 3 lisede eğitim gören 550 öğrenciye yönelik erken yaşta evlilik riski anlatılacak" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pervari'de 'Erken Yaşta Evlilikler' Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement