Pompalı Dehşetin Kurbanı Şehit Polislere Hazin Tören - Son Dakika
Yerel

Pompalı Dehşetin Kurbanı Şehit Polislere Hazin Tören

Pompalı Dehşetin Kurbanı Şehit Polislere Hazin Tören

Hatay'da, 60 yaşındaki Yusuf Gezer'in intihar etmeden önce şehit ettiği polis memurları İsmail Gündüz ve Coşkun Akşit için görev yaptıkları Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi

09.05.2011 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen 60 yaşındaki Yusuf Gezer'in intihar etmeden önce şehit ettiği polis memurları 39 yaşındaki İsmail Gündüz ve 38 yaşındaki Coşkun Akşit için görev yaptıkları Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. 2 polisin cenaze töreninde yakınları güçlükle ayakta dururken, çocukları babalarının Türk bayrağına sarılı tabutlarına selam durdu.

Hatay Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Emniyet Genel Müdürü Mustafa Bahrettin Demirer, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Semih Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, şehit yakınları ve meslektaşları katıldı.

Dün akşam Pınarbaşı Mahallesi Aydın Sokak'ta gürültü yapan çocuklara sinirlenince pompalı tüfekle ateş ederek Besime Aşkar ile Mehmet Tartar'ı ağır yaralayan Yusuf Gezer'in olaya müdahale etmek isterken aynı silahla ateş ederek şehit ettiği ikisi de evli ve 2 çocuk babası olan polis memurları İsmail Gündüz ve Coşkun Akşit'in yakınları, törende gözyaşlarına boğuldu.

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Emniyet teşkilatından iki evladımız şehit oldu. Coşkun Akşit ve İsmail Gündüz kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit polis memurlarımız bu mesleği seçerken ülkenin bekasının devamı, milletimizin can ve malını, namusunu korumak adına bu göreve talip oldular. Ülkesine, milletine, bayrağa, vatana hizmet uğruna şahadet şerbetini içtiler.

Coşkun Akşit ve İsmail Gündüz, en son görev yaptıkları Hatay'da bir suçluyu kovalarken şehit oldular. Şehitlik mertebesine ulaştılar. Geride bırakmış olduğunu anneleriniz bizim annelerimiz, babalarınız bizim babalarımız, evlatlarımız bizim evlatlarımızdır. Hepsi başımızın tacıdır. Rahat uyuyunuz" dedi.

MÜDÜRLERİ AĞLADI

Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da konuşmasını yaparken gözyaşlarına hakim olamadı. Kılıç, "Ölüm haktır ve bir gün mutlaka yaşanacaktır. Devletin bekası için, milletimizin canını, malını korumak için şehit oldunuz. Vatandaşın zarar görmemesi adına risk alarak şahadet şerbetini içtiniz. Polis olarak mezun olurken bir yemin ettiniz ve yemininize sadık kaldınız. Gözünüz arkada kalmasın" diye konuştu.

OĞLUNU TABUTUNA SARILDI

Törende şehit yakınları fenalık geçirirken Coşkun Akşit'in çocukları 10 yaşındaki Görkem Furkan, kızı 8 yaşındaki Petek Didar, babalarının tabutunun başında dua edip ağladılar. Babalarının fotoğraflarını da öpen 2 kardeş, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Coşkun Akşit'in bir yakını ziyaret için gittiği Almanya'da şehit olduğu öğrenerek ilk uçakta Türkiye'ye dönen avukat olan eşi Dilek Akşit, gözyaşlarına boğuldu. Törende güçlükle ayakta duran Dilek Akşit, "Senin ölüm haberini yurt dışında mı alacaktım?" diye ağıt yaktı. Sabiha Akşit de "Sen öleceğine onlar ölseydi, sen toprağa gideceğine onlar gitseydi" diye ağladı.

İsmail Gündüz'ün annesi Feriha Gündüz de Anneler Günü'nde şehit olan oğlunun tabutuna sarıldı. Kadın polisler tarafından güçlükle teselli edilmeye çalışan anne fenalık geçirdi. Gündüz'ün çocukları 11 yaşındaki Görkem ve 7 yaşındaki Perihan da tabut başında dua etti. Perihan, dayısının kucağında tabasına selam durdu. Burada hazır bekletilen sağlık ekipleri, şehit yakınlarına müdahale etti.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu dua ettirdi ve şehit İsmail Gündüz'ün cenazesi memleketi Eskişehir'e, Coşkun Akşit'in cenazesi ise Diyarbakır'a gönderildi.

Öte yandan polisleri şehit ettikten sonra intihar eden Yusuf Gezer'in cenazesi ise ailesine teslim edildi. Gezer'in cenazesi, bugün öğlende Antakya Mezarlığı'nda toprağa verildi. Gezer'in yaraladığı Besime Aşkar ve Mehmet Tartar'ın tedavileri ise sürüyor. Aşkar ve Tartar'ın sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirildi. - Hatay/ Antakya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Pompalı Dehşetin Kurbanı Şehit Polislere Hazin Tören - Son Dakika


Advertisement