Rektör Birincioğlu, Adü ve Aydın'ın Eğitim İmkanlarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Rektör Birincioğlu, Adü ve Aydın'ın Eğitim İmkanlarını Tanıttı

Rektör Birincioğlu, Adü ve Aydın\'ın Eğitim İmkanlarını Tanıttı

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Birincioğlu, katıldığı bir televizyon programında ADÜ ve Aydın'ın eğitim planlarını ve imkanlarını anlattı.

04.09.2013 10:12

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, katıldığı bir televizyon programında ADÜ ve Aydın'ın eğitim planlarını ve imkanlarını anlattı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ATV Avrupa kanalında yayınlanan 'Vizyon' programına konuk oldu. Meltem Dikici'nin sunumlarıyla çekimleri Temmuz ayında gerçekleşen röportajda, Birincioğlu Üniversite'nin fakülteleri ve birimleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

ADÜ'nün 1992 yılında kurulan üniversitelerden bir tanesi olduğunu söyleyen Birincioğlu, "Üniversitemiz şu an 21 yaşında genç bir üniversitedir. Bünyesinde 13 fakülte, 17 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 6 tane de yüksek okul bulunmaktadır. Öğrenci sayısı yaklaşık olarak 33 bindir. Ege bölgesinin en kıymetli toprakları olan Aydın havarisinin güzide üniversitesidir" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin cazibesinde de bahseden Birincioğlu, gençlere örnek olması açısından ADÜ'yü üniversite yapan özelliklerin benzer dönemde kurulan üniversitelerin sahip olduğu imkanlara benzer nitelikte olduğunu dikkat çekti. Üniversiteleri birbirinden ayırt eden önemli özeliklerden bir tanesinin şehir olduğunu vurgulayan Birincioğlu, "Biz burada şehrimizi ön plana çıkarıyoruz. Aydın için sloganımız şu: Aydın okumak için yaşamak için ve yaşlanmak için ideal bir kenttir" şeklinde konuştu.

Eğitim için Aydın'a gelen öğrencilerin önemli bir ölçüde iş bulma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Birincioğlu, "Biz bölümlerimizi genellikle coğrafyanın bize emrettiği hususlarda öncelik tanıyarak oluşturuyoruz. Aydın da beş adet sektör ön plandadır. Bunlar sırasıyla tarım, turizm, enerji, antik kentler ve sağlıktır. Enerjiden kastımız yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Bunlar; rüzgar, güneş, jeotermal enerjidir. Bu beş sektör iç içe girmiştir ve üniversitemizde de bu beş sektöre dayalı çok sayıda bölüm mevcuttur" ifadelerine kullandı.

ADÜ'nün hedeflerine de değinen Birincioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversitemizde bundan sonraki dönemde hem yeni bölümlerin açılması hem sayı olarak büyüme hem de kalite olarak daha iyi duruma gelme, mezunlarının kolaylıkla iş bulabildiği, okurken büyük memnuniyetle ve mutlulukla okuyabildiği bir üniversite olmaya hazırlanıyoruz"

Yıl içinde yapılan sosyal faaliyetlerden de bahseden Birincioğlu, konuşmasını su sözlerle sonlandırdı: "Üniversitemizde yıl boyunca süren etkinlik vardır. Bunlardan bir tanesi Çarşamba toplantılarıdır. Burada ülkede çok sayıda tanınmış yazar, bilim adamı ve sanatçıları üniversitemize davet ediyoruz. Her Çarşamba belli sosyal aktiviteler oluyor. Bunun dışında üniversitemizin 30'un üstünde kulübü vardır. Her öğrencimizin hobilerine uygun bu kulüplerde yer alarak sosyal etkinliklerde bulunmaktadırlar" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Birincioğlu, Adü ve Aydın'ın Eğitim İmkanlarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement