Rutkay Aziz Çorlulu Tiyatro Severlerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Rutkay Aziz Çorlulu Tiyatro Severlerle Buluşacak

Rutkay Aziz Çorlulu Tiyatro Severlerle Buluşacak

Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın iddalı oyunun Adalet Sizsiniz 10 Ocak 2013 Perşembe günü Çorlulu tiyatro severlerle buluşacak.

03.01.2013 10:27  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın iddalı oyunun Adalet Sizsiniz 10 Ocak 2013 Perşembe günü Çorlulu tiyatro severlerle buluşacak.

GeçtiğimiZ hafta ünlü tiyatro oyuncusu Doğa Rutkay'ın da rol aldığı 3. Türden Yakın İlişkiler oyununa ev sahipliği yapan Çorlu bu kez de ünlü tiyatrocular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ı ağırlayacak.

Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın birlikte rol aldıkları "Adalet, Sizsiniz"; 10 Ocak 2013 Perşembe akşamı saat 20.00'de Çorlu Belediye Kültür Merkezi'nde Çorlulu tiyatro severler için sahnelenecek. Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Ümit Denizer'in yazdığı ödüllü oyun "Adalet, Sizsiniz", yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti'nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor.

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas'ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları, adını, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına "Perdeci" imzasını atmasından esinlenerek koydukları "Perdeci Oyuncuları"nın ilk oyunu "Adalet, Sizsiniz"; Ümit Denizer tarafından kaleme alındı. Oyun, henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.

Tek perdelik bir oyun olan "Adalet, Sizsiniz"; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkum ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahküm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahküm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri, "Adalet, Sizsiniz" ile tiyatro severlerle buluşuyor.

Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkümiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, "Perdeci Oyuncuları" üstleniyor. Ümit Denizer'in kaleme aldığı ve tam adı "Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)" olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.

10 Ocak 2013, Perşembe akşamı saat 20.00'de Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde sahnelenecek olan "Adalet, Sizsiniz"e ait biletler, salonun gişesinden temin edilebilecek.

(SŞ - )

03.01.2013 10: 02: 44

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rutkay Aziz Çorlulu Tiyatro Severlerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement