Rüzgar Enerjisinden Lisanssız Elektrik Üretimi - Son Dakika
Yerel

Rüzgar Enerjisinden Lisanssız Elektrik Üretimi

Rüzgar Enerjisinden Lisanssız Elektrik Üretimi

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli: "Bölgede belediyelerin ve sulama kooperatiflerinin rüzgar enerjisinden faydalanması gerekiyor"

12.05.2014 18:29

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, bölgede  belediyelerin ve sulama kooperatiflerinin rüzgar enerjisinden faydalanması gerektiğini söyledi.

Değirmendereli, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ve bölgedeki  sulama kooperatifleri, ziraat odası başkanları ile il genel meclisi üyelerinin katıldığı " Lisanssız elektrik " üretiminin yasal prosedürleri ve teknik bilgilerinin sunulduğu toplantıda bölgenin imkanlarının ortak seferler edilerek insanların  faydasına sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Bölgede rüzgar enerjisinden  lisansız elektrik üretimi konusunda belediye,kooperatif ve sanayicilerin kendi elektriklerini üretme  ve finansman yollarının neler olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Değirmendereli: " Rüzgardan  lisanssız elektrik üretimi önceden 500 kilovattı. Yeni elektrik yasası yapıldığında komisyonda bunun doğru bir değer olmadığını tartıştık. Verdiğim önerge ile bu  1  megevat' ta çıktı. Bakanlar Kurulu'na da bunu 5 misline çıkarma yetkisi verildi.Önümüzdeki yıllarda sulama kooperatifleri elektrik enerjilerini rüzgardan karşılayacaklar. Bizim bölgemizde de enerji kaynağı olarak petrolun adı rüzgar.Bizim bu kaynağı kullanmamız gerekiyor."

Ütopya Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi  Kutlukhan Kaynakçıoğlu'da "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımına İlişkin Kanun"ile herkesin kendi  elektriğini üretebilmesinin önünün açıldığını ve  fazlasının da satılarak gelir elde etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Gerçek ve tüzel kişilerin elektrik üretim lisansı almalarına gerek olmadan 1000 kilovat'a kadar kurulu güçte yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı yollardan elektrik üretebilmelerinin mümkün olduğuna işaret eden  Kaynakçıoğlu,Edirne'nin Keşan ve Enez ilçelerinin rüzgar enerjisi yönünden verimli olduğuna ve bunu kullanacak işletmelerin elektrik faturalarının düşeceğini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rüzgar Enerjisinden Lisanssız Elektrik Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement