Safranbolu Belediyesi Hayvanlar İçin Mama Üretim Tesisi Faaliyete Geçti - Son Dakika
Yerel

Safranbolu Belediyesi Hayvanlar İçin Mama Üretim Tesisi Faaliyete Geçti

Safranbolu Belediyesi Hayvanlar İçin Mama Üretim Tesisi Faaliyete Geçti

Safranbolu Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvanlar için mama üretim tesisini faaliyete soktu. Üretilen mamalar, etkinlikte bir araya gelen hayvan severlere ücretsiz olarak dağıtıldı. Belediye Başkanı Elif Köse, üretimle birlikte sokak hayvanlarının aç kalmasını önleyerek insanlara zarar verme riskini de azaltacaklarını belirtti.

05.10.2023 17:30

Safranbolu Belediyesi Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde hayvanlar için mama üretim tesisini faaliyete soktu. Tesiste, kurum, kuruluş, restoran gibi toplu yemek yenen noktalardan toplanan artanyemekler, sokak hayvanları için mamaya dönüştürülecek.

Safranbolu Belediyesi, sokak hayvanları için kendi tesisinde mama üretecek. Ekipler, askeriye, yurt gibi kurumlarda artan yemekleri toplayarak, Safranbolu Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde kurulan mama üretim tesisine getiriyor. Bir sizi tetkikten geçen gıdalar burada birim sorumlusu, veteriner ve tekniker Oğuz Can Uğur gözetiminde kompost makinelerine aktarılıyor. Sulu gıdaların çokluğuna göre katı gıda aktarılarak hamur haline getirilen ürünler kompost makinesinin ardından pelet makinesine boşaltılıyor. Burada pelet halinde çıkan gıdalar kurutma işleminden sonra mama halini alıyor.

İsrafın da önüne geçen proje sayesinde tesiste üretilen mamalar, ekipler tarafından sokak hayvanlarının rahatlıkla ulaşabileceği noktalara bırakılıyor. Faaliyete yeni başlayan mama üretim tesisinde şu an için sadece köpekler için mama üretiliyor. Tesise gelen gıdaların oranına göre günde yaklaşık 20 kilogram ayda ise yaklaşık 600 kilogram mama üretilmesi hedefleniyor.

ÜRETİLEN İLK MAMALAR HAYVANSEVERLERE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve İl Genel Meclis Üyesi Nuri Kırımlı'nın da katılımı ile Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde kurulan mama üretim tesisinde üretilen ilk mamalar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününe özel olarak Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen hayvanseverlere ücretsiz olarak dağıtıldı.

ELİF KÖSE: "ÜRETTİĞİMİZ MAMALAR HAYVAN BESLEYEN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK VERİLECEK"

Etkinlikte vatandaşlara hitap eden Başkan Köse, şunları söyledi:

"Askeriye, yurt gibi alanlarda artan yemekler toplanarak, Belediye bünyesine kattığımız makineler sayesinde sokak hayvanlarımız için mama üretiyoruz. Dünya hayvanları koruma gününe özel yaptığımız bu etkinlikle bunu duyurmak istedik. Ürettiğimiz mamalar oluşturulacak whatsapp hattı ile hayvan besleyen vatandaşlara da ücretsiz olarak verilecek. Bu üretimle birlikte hem israfı önleyerek hem de bakımlarını, ameliyatlarını, aşılarını, kısırlaştırmalarını yaparak, yasalar gereği sokağa tekrar bırakmak zorunda olduğumuz hayvan dostlarımızın, aç kalmasını önleyerek, insanlara zarar vermesinin de önüne geçeceğiz."

Etkinlik hayvanseverlerle hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Safranbolu Belediyesi Hayvanlar İçin Mama Üretim Tesisi Faaliyete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement