Safranbolu'da Tarihi Konaktaki Yangın - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da Tarihi Konaktaki Yangın

İlçede 3 yıl önce meydana gelen yangında kullanılamaz hale gelen 474 yıllık konağın tehlike arz eden kısmı, belediye ekiplerince yıkıldı Yıkım esnasında konak sahipleri ile polis ve zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.

06.06.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İlçede 3 yıl önce meydana gelen yangında kullanılamaz hale gelen 474 yıllık konağın tehlike arz eden kısmı, belediye ekiplerince yıkıldı

Yıkım esnasında konak sahipleri ile polis ve zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı

Konağın bulunduğu alana bir iş makinesi ile gelen Safranbolu Belediyesi yıkım ekipleri, 474 yıllık yapının ikinci katında ayakta kalan bölümleri yıkmaya başladı.

Olay yerine gelerek yıkımı engellemek isteyen konak sahipleri ile polis ve zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Kısa süren arbedenin ardından tarihi binanın tehlike arz ettiği tespit edilen kısımları, iş makineleriyle yıkıldı.

Konak sahibi Timur Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağı yapmak istediklerini ancak yerel yönetimlerin kendilerine zorluk çıkarttığını öne sürdü.

Ekiplerinin bir hafta öncede yıkıma geldiğini ancak ellerinde bir karar olmadığı için geri gitmek zorunda kaldıklarını belirten Sarı, yıkımın yasa dışı olduğunu savundu.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün yanan konakla ilgili enkazı kaldırma kararının olduğunu, yıkımın da bu karar doğrultusunda yapıldığını söyledi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da Tarihi Konaktaki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement