Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, UNESCO tarafından dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen ve "Korumanın Başkenti" unvanıyla anılan Safranbolu'ya, ocak-şubat aylarında 30 bin turist geldiğini bildirdi.
Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 bin yatak kapasitesinin bulunduğu ilçeye 4 bin yabancı ve başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir gibi illerden olmak üzere 26 bin yerli turistin geldiğini söyledi.
2000 yılında başlanan turizm hareketliliğinin her geçen yıl artarak devam ettiğini ve geçen yıl 260 bin turisti ağırladıklarını anlatan Aksoy, "Yıl sonunda kadar hedefimiz 300 bin turisti ilçemizde konaklatmak. Tanıtım programlarına ağırlık verdik. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenler yoğun ilgi gösterdiği 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçemizde, günübirlikçiler ile birlikte yılda 1 milyon turisti ağırlama gibi de bir hedefimiz var. Bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz" diye konuştu.
Aksoy, yılın ilk 2 ayının turizm sezonu olmadığını, ilerleyen aylarda bu rakamların daha yüksek olacağını kaydetti. - Karabük
Son Dakika › Yerel › Safranbolu'ya Gelen Turist Sayısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.