Şahin Okulları Çanakkale'yi Andı - Son Dakika
Yerel

Şahin Okulları Çanakkale'yi Andı

Şahin Okulları Çanakkale\'yi Andı

Adapazarı Şahin Okullarında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla "Burası Çanakkale" programı düzenlendi.

21.03.2012 16:56

Adapazarı Şahin Okullarında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla "Burası Çanakkale" programı düzenlendi.

Şahin Okulları, her yıl olduğu gibi bu yıl da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde tek yürek oldu. Eşsiz zaferin 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, emekli Vali Kemal Yazıcıoğlu ile daire müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Şahin Oditoryumu'nda düzenlenen anma törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Okul Müdürü Turan Işık yaptığı konuşmada, "Türk Millet'inin zaferlerle dolu tarihinin en önemli savaşlarından ve savunmalarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın,

Orta Asya' da esaretten kurtuluş için yakılan ateşin binlerce yıl sonra inançla, imanla; kol kola, göğüs göğüse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir. Dünyanın hiçbir yerinde vatan toprağının her karışı şehitlerinin kanı ile sulanmış bir toprak parçası Anadolu'dan başka yerde görmek mümkün değildir. Onun için bu vatanın her karış toprağı kutsal ve mukaddestir. Bu mukaddes toprak parçasında yedi düvele karşı savaşan Mehmetçik

Çanakkale'ye

ayrı bir anlam yüklemiş ve

ebedileştirmiştir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürüp,

işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan,

bir hilal uğruna genç yaşta canlarını toprağa veren iki yüz elli bin güneştir. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Okul Kurucusu Enis Alagöz, "Şahin Okulları olarak bugün, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'ni kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizi anmanın onurunu yaşıyoruz." diyerek programa iştirak eden protokol mensuplarına teşekkür etti.

Burası Çanakkale isimli program konuşmaların ardından sis ve ışık oyunlarıyla bezenen "Fatma Ana" ve "Kınalı Osman" canlandırmaları ile devam etti. Kınalı Osman'ın başında "Eledim" türküsünü seslendiren Şahin Anasınıfı Öğretmeni Nazlı Baylan izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

"Dur Yolcu" şiirini coşkuyla okuyarak dinleyenleri büyüleyen Şahinli öğrenciler programın devamında Çanakkale türküleri ve kahramanlık anılarını dile getirdiler.

Türk Askerinin merhametini gözler önüne seren "Anzak Askeri" canlandırmasının ardından "Çanakkale Geçilmez" oratoryosu ile sona erdi. Şahin Okulları öğrencileri, Atatürk'e ve aziz şehitlerimize olan şükran ve minnet duygularını dile getirirken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olduklarını bir kez daha ispat ettiler. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin Okulları Çanakkale'yi Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement