Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kilis sınırına yakın bölgede 250 bin nüfuslu yeni bir şehir kuracaklarını söyledi.

03.04.2015 16:31

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kilis sınırına yakın bölgede 250 bin nüfuslu yeni bir şehir kuracaklarını söyledi.

Tahmazoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kentin en önemli sorununun çarpık yapılaşma olduğunu belirtti.

Ulaşım ve eğitim gibi diğer sorunların kaynağının da çarpık yapılaşma olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, "İlçenin nüfusu son 6 yılda 682 binden bir milyon 50 bine ulaştı. Bu nüfusla 69 ili geçerek Türkiye'nin en büyük ilçesi olduk" dedi.

İlçede 200 bini aşkın Suriyeli bulunduğunu ifade eden Tahmazoğlu, artan nüfus için konut projeleri geliştirdiklerini aktardı.

Gerçekleştirdikleri konut projeleriyle Gaziantep'teki kiraların daha fazla yükselmesinin de önüne geçtiklerini savunan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşüm ve toplu konut projelerimiz devam ediyor. 2 bin 340 konutluk Mavikent projesinin bin 80 adetten oluşan üçüncü etabını tamamladık. 2 bin 100 konutluk diğer etap çalışmaları sürüyor. Çamlıca, Yeşilvadi, Perilikaya ve Yazıcık konutları ise devam ediyor."

"Kilis sınırına 250 bin kişilik şehir kuracağız"

Tahmazoğlu, Gaziantep-Kilis sınırında sürdürülen Şahinbey Polateli Organize Sanayi Bölgesi'ne de 50 bin konutluk proje hazırladıklarını kaydetti.

Proje tamamlandığında Gaziantep ile İskenderun arasındaki yaklaşık 220 kilometrelik yolun da 90 kilometreye düşeceğini aktaran Tahmazoğlu, "Gaziantep ve Kilis'in çehresini değiştirecek bu proje için biz de konut projesi hazırlıyoruz. Oradaki fabrikalarda çalışacak işçiler için Kilis sınırına yakın bölgede 250 bin nüfuslu yeni bir şehir kuracağız" diye konuştu.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Tahmazoğlu, üstün zekalı çocuklar için de özel bir okul projesi hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement