Salihli MHP 3 Mayıs'ı Kutladı - Son Dakika
Yerel

Salihli MHP 3 Mayıs'ı Kutladı

Salihli MHP 3 Mayıs\'ı Kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya "3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarındandır."

03.05.2012 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya "3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarındandır. Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir reflekstir" dedi.

MHP'li İlçe Başkanı Sakarya, 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle yaptığı açıklamada,

"3 Mayıs olayları; bu dönemin kahramanlarından merhum Orhan Şaik Gökyay'ın 'Bu Vatan Kimin?' adlı şiirinde şairane ifadesini bulan, bu vatanın hakiki sahiplerinin, öz evlatlarının varlık ve irade beyanıdır. Dönemin siyasi iktidarı tarafından zorbaca icra edilen, milli haysiyeti ve milli değerleri hedef alan tüm çabalar, Türk milleti tarafından derin bir tepkiyle karşınlaşmıştır. Bu tepkiler, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, Reha Oğuz Türkan, Osman Yüksel Serdengeçti ve diğer idealist milliyetçilerin üstün gayretleri sayesinde dışa vurulmuştur. Böylesi bir dönemde büyük bir inanç ve şuurla bir araya gelen Türkçüler, milli dinamikleri harekete geçirerek, milliyetçi düşüncenin şahlanışına vesile olmuşlardır. Bu şahlanış sürecinde Türk Milliyetçileri, sabır ve tahammül örneklerini bütün incelikleriyle ortaya koyarlarken, Türk Milleti'ni hedef alan tehditlere karşı da duruşlarından asla taviz vermemişlerdir.

3 Mayıs hadisesinde gösterilen fedakar ve asil başkaldırı, siyasi irade tarafından gayri hukuki müdahale ve tatbikatlarla akim bırakılmaya, susturulmaya çalışılmışsa da ortaya konulan asil kararlılık karşısında bu zulümler aciz kalmıştır. Bu kutlu mücadele, inançla sahiplenilmiş bir davanın yıllar ötesine baki kalacağını; azmin, kararlılığın her türlü zorluğa üstün geleceğini ispat etmiştir. 3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meşale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur."dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli MHP 3 Mayıs'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement