Samandağ 'Ney'de Markalaşma Yolunda - Son Dakika
Yerel

Samandağ 'Ney'de Markalaşma Yolunda

Samandağ \'Ney\'de Markalaşma Yolunda

Hatay'ın Samandağ ilçesinde özel olarak yetiştirilen kamıştan yapılan ney ile birlikte ilçenin 'markalaşma' yoluna gittiği kaydedildi.

16.06.2012 11:43

Hatay'ın Samandağ ilçesinde özel olarak yetiştirilen kamıştan yapılan ney ile birlikte ilçenin 'markalaşma' yoluna gittiği kaydedildi. Kaymakamlık nezdinde yürütülen 'markalaşma' çalışmalarına bölge halkı da tam destek veriyor.

Ney kamışının korunması ve markalaşması kapsamında ilçe genelinde bu alanda uğraş veren vatandaşlar, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu. Toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk, İlçe Jandarma Karakol Komutanı İsmail Çopur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oğuzhan Kaya ile birlikte ney yapım ustası Cemil Kahiloğulları, Selahattin Şahut, Ali Sağlam, Mahmut Seyhan da katıldı. Samandağ ney kamışının hem ilçenin, hem de Hatay'ın tanıtılması adına önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Kaymakam Özçakıcı, "Dolayısıyla bu ürüne emek veren ve hasadını yaparak, ney kamışına dönüştüren Samandağlı üreticilerle biraya geldik. Amacımız; bu ürünün önemine dikkat çekmek" dedi.

"NEY KAMIŞINI KORUMA ALTINA ALACAĞIZ"

Bu konuda yapılacak olan çalışmalara ilçe halkının da katkı sunmasını beklediklerini kaydeden Özçakıcı, "Ney kamışının ilimize ve ilçemize hem ekonomik, hem de tanıtım konusunda çok önemli getirileri olacak. Önümüzdeki günlerde bu konuda bazı projeleri hayata geçireceğiz. Hatay, ney kamışı olarak patenti alınması için çalışmalara başlanacak. Kasım ayı öncesi kesilen kamışlar ney olmaz. Gerçek ney, 15 Kasım itibariyle kesilen kamışlardan olur.

Kasım ayı öncesinde kamış kesimi yapıldığında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne haber versin. Müdürlük kesilen kamışları koruma altına alacak. Ney kamışlarını marka haline getirmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samandağ 'Ney'de Markalaşma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement