Samsun Büyük Anadolu'dan Organ Bağışına Destek - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyük Anadolu'dan Organ Bağışına Destek

Samsun Büyük Anadolu\'dan Organ Bağışına Destek

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubelerine bilgilendirme amacıyla kurulan stantlarda organ bağışına dikkat çekiliyor.

23.11.2015 13:24

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubelerine bilgilendirme amacıyla kurulan stantlarda organ bağışına dikkat çekiliyor.

Türkiye'de organ bekleme listelerinde hasta sayıları giderek artarken, yapılan organ bağışları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığı bilinmektedir. Kasım ayı organ bağışına farkındalık ayı olması dolayısıyla Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, ülkede organ bağışlarının azlığına dikkat çekmek, organ bağışının arttırılmasını sağlamak ve bilinçlendirmek amacıyla Çiftlik ve Meydan Hastanelerinin içinde kurulan stantlarda organ bağışının önemine vurgu yapılan bilgilendirici yazılar, afişler ve görseller dağıtarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tarık Katırcı, "Organ bağışı, insanların hayatındayken yapabileceği en güzel hareketlerden bir tanesidir. İnsanın gerek kendi gerekse çok değer verdiği bir yakınının organlarının bağışlanması tarifi imkansız bir hadisedir. Çünkü insanlar canından bir can kopararak organlarını bağışlıyorlar. Hastanemizde organ bağışı ve nakli ile ilgili çok çeşitli faaliyetler yapmaktayız. Bizim amacımız bu farkındalığı hastanemize gelen vatandaşlara aktarmak ve onları bu konuda bilgi sahibi yapmaktır" dedi.

Organ bağışının hayat kurtardığını belirten Katırcı, "Türkiye'de ve dünyada, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamadığı için hayatlarını kısa süre içinde kaybediyorlar. Nakil yapılabilen organ ve dokular, böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsak, kalp kapağı, kornea, kemik iliği ve deridir. İleri kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda sağlıklı bir yaşam sadece organ nakli ile mümkündür. Ancak kalp, karaciğer hastalarının diyaliz gibi bir yardımcı tedavi olanakları da yoktur. Ülkemizde organ bağışları henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Bu nedenle organ bağışının yaygınlaştırılması gereklidir. Organ bağışını bekleyen insanlara bu mutluluğu çok görmeyelim. ve onlara sağlıklı yaşamaları için bir fırsat daha verelim" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Büyük Anadolu'dan Organ Bağışına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement