Samsun'daki "Adam Öldürme ve Yaralama" Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Samsun'daki "Adam Öldürme ve Yaralama" Davasında Karar

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tabancayla 2 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak 5'i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

11.10.2012 15:21

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tabancayla 2 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak 5'i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yaklaşık 5 yıl önce Costal mevkisinde Samet Güngör ve Murat Yurtseven'in tabancayla öldürülmesi, Mehmet Can Güngör, Rüştü Özdemir ile Özcan Altun'un yaralanmasıyla ilgili tutuklanan Bekir Akkaya, babası Hüseyin Akkaya, akrabaları Mustafa Akkaya, Yılmaz Akkaya ve Cengiz Akkaya ile olayla ilgili oldukları öne sürülen Barış Dönmez, İbrahim Akkaya, Reşit Güngör, Rüştü Özdemir, Ali Balçık, Aşkın Yaba, Hüseyin Kaya, Ferhat Demirel ve Kamuran Akkaya'nın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklardan Reşit Güngör, Ali Balçık ve İbrahim Akkaya ile ölenlerden Samet Güngör'ün annesi Emine Şimşek ve olayda yaralanan Mehmet Can Güngör ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada sanıkların son savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, "adam öldürme ve yaralama" suçlarından Mustafa Akkaya'ya 2 kez müebbet ve 43 yıl 4 ay, Hüseyin Akkaya ile oğlu Bekir Akkaya'ya 1'er kez müebbet ve 60'ar yıl, Yılmaz Akkaya'ya 1 kez müebbet ve 57 yıl 6 ay, Cengiz Akkaya'ya 52 yıl 1 ay, Barış Dönmez'e de 49 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanıklardan İbrahim Akkaya, "suçluyu kayırma" suçundan 2 yıl 6 ay, Reşit Güngör de 6136 sayılı kanuna muhalefetten 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıkların ise beraatına karar verildi.

Muhabir: Ercan Dilaver

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'daki 'Adam Öldürme ve Yaralama' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement