Şanlıurfa'da 360 Kadına İş İmkanı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da 360 Kadına İş İmkanı

Şanlıurfa\'da 360 Kadına İş İmkanı

İŞKUR ile Eczacılar Odası arasında imzalana protokol kapsamında, 360 kadın alacakları eğitimin ardından eczanelerde istihdam edilecek.

15.04.2014 17:36

Şanlıurfa'da, dezavantajlı 360 kadın alacakları eğitimin ardından eczanelerde istihdam edilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kadın ve dezavantajlı grupların bilinçlendirilmesi ve meslek sahibi edilmelerinin sağlanması amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğü ile 27. Bölge Şanlıurfa Eczacılar Odası arasında protokol imzalandı.

İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda ile oda başkanı Mahmut Dolap'ın katılımıyla il müdürlüğü binasında imzalanan protokol kapsamında, dezavantajlı 360 kadına 6 ay boyunca eğitim verilecek. Eğitim süresince kurs ve sigorta ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak kadınlar, kursun bitiminde kentteki eczanelerde istihdam edilecek.

Karasevda, kadın ve dezavantajlı grupların istihdamına daha fazla önem verdiklerini ifade etti.

İşsiz her vatandaşın yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Karasevda, "Kadınların ve dezavantajlı vatandaşların topluma kazandırılmasına ve kendi ayakları üzerinde durmalarına önem veriyoruz. Böylelikle ülke ekonomisine de katkı sağlamalarına olanak verilecek" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 360 Kadına İş İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement