Şanlıurfa'da 70 Kadın Ortak Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da 70 Kadın Ortak Sergi Açtı

Şanlıurfa\'da 70 Kadın Ortak Sergi Açtı

SODES programı kapsamında el sanatları ve kıyafet branşlarında kurs gören 70 kadının eserlerinden oluşan sergi açıldı

09.10.2013 18:53

Şanlıurfa'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında el sanatları ve kıyafet branşlarında kurs gören 70 kadın tarafından oluşturulan sergi açıldı.

Vali Celalettin Güvenç, Şair Nabi Mahallesi Kadın Kültür Merkezi'nde el sanatları, giyim ve bilgisayar kurslarını tamamlayan 70 kadının eserlerinden oluşan sergiyi açtı.

Sergiyi gezen Vali Güvenç, eserlere ilişkin kadınlardan bilgi aldı.

Güvenç, sergiyi beğendiğini ifade ederek, kadın kültür merkezlerine çok önem verdiklerini söyledi.

Merkezlere olan talebin her geçen gün arttığını ifade eden Vali Güvenç, "Sürekli kadın kültür merkezleri açıyoruz. Kadınlarımız bu kursları çok sevdi, çok tuttu. Bizden sürekli yeni yerler istiyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Kadınlarımızın maşallahı var boş durmuyorlar" dedi.

Merkez sorumlusu Güler Bebe de Şanlıurfa'da kadınlara daha çok destek verilmesi halinde kadınların daha da ön planda olacağını ifade etti.

Kadınların daha fazla çalışma hayatına katkı sağlayabileceğine inandığını dile getiren Bebe, "Yaklaşık bir yıldır 70 kursiyerimiz bu binada eğitim alıyor. Yıl boyu kadınlarımızın hazırladıkları çeşitli sergileri açtık. Sergimize Valimizin katılmazı hem bizleri hemde kursiyerlerimizi çok memnun etti. Kadınlara daha çok önem ve daha çok çalışma ortamı sağlanmalı" diye konuştu.

Vali Güvenç'e açılışta, yardıncısı Aylin Kırcı Duman, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve Eyyubiye Kaymakamı Oktay Kaya eşlik etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 70 Kadın Ortak Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement