Şanlıurfa'da Muharrem Ayı Etkinlikleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Muharrem Ayı Etkinlikleri Sürüyor

Şanlıurfa\'da Muharrem Ayı Etkinlikleri Sürüyor

Muharrem ayı münasebetiyle Esentepe İMKB Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Şenliğinin 5.si gerçekleştirildi.

22.11.2013 11:59  Güncelleme: 12:29

Büyük bir katılımla gerçekleşen Esentepe İMKB Lisesi Aşure Şenliğine, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulkerim Yavuz, Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Vildan Polat, 75. Yıl Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Açar, Okul Müdürü Turgut Karadağ, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşure şenliğinin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı. İlci "Bugün Esentepe İMKB Lisemizde geleneksel olarak düzenlenen aşure gününün 5.si düzenleniyor. Ben de bugün aranızda bulunmaktan son derece mutluyum. Muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtımı yapacağız. Tabi aşure günü, paylaşmaktır, dostluktur, kardeşliktir. Ben bu etkinliği düzenleyen başta okul müdürümüzü, öğretmen arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum" dedi.

Okul Müdürü Turgut Karadağ ise yaptığı konuşmada bu yıl 5.ini düzenledikleri 'aşure Şenliği'yle öğrencilere Muharrem ayın önemini belirtmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Aşure şenliğine öğrencilerin bir birinden güzel şiirleri okumaları ile günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından semah gösterisiyle devam edildi.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin paylaşım esasıyla evlerinden getirilen malzemelerden oluşturulan aşurenin dağıtımını, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci kendi eliyle yaptı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Muharrem Ayı Etkinlikleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement