Saray'ın Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Saray'ın Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Saray\'ın Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

31.10.2015 15:24

Tekirdağ'ın Saray ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

1 Kasım Pazar günü genel seçimlerinin olmasından dolayı 31 Ekim Cumartesi günü düzenlenen törene Saray Kaymakamı Alp Arslan, Garnizon Komutanı Albay Nuri Taştekin, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saray Belediyesi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban,

"Kurtuluş günümüz olan 1 Kasım, genel seçimlerle aynı güne denk geldiği için kutlama programımızı bir gün önceye almak durumunda kaldık. Kurtuluş Günü'müzün kutlanmasında büyük emeği geçen sayın Kaymakamımız Alp Arslan'a, bu anlamlı günde sorumluluk alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve görevini en iyi biçimde yerine getirmek için çalışan belediye personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurtuluş Savaşımızla birlikte bundan tam 93 yıl önce Saray'ımız düşman işgalinden kurtularak bağımsızlığını kazanmıştı. Bugün, bir kez daha kurtuluşumuzu coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Her şeyden önce başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, memleketimizin bağımsızlığı için mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal edilen vatanımızın neredeyse her yeri emperyalist güçlerce paylaşılmıştı. Yurdumuzun kurtulmasına tüm dünyada neredeyse imkansız gözüyle bakılıyordu. Tarih, böylesi karanlık günlerde bir ulusun kurtuluş şansına çok az tanıklık etmiştir. Ne mutlu bize ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi yüreği yurt sevgisiyle dolu bir önder bu toprakların bağrından çıkmış ve silah arkadaşlarıyla birlikte kurtuluşumuza uzanan görkemli bir mücadele vermiştir. Kurtuluş'un değerini bilen bireyler olarak, yurdumuzun bağımsızlığına her şeyden çok önem gösteriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözünü hayatımızın her alanında ilke edinmiş bireyler olarak, ülkemizin bağımsızlığını her şeyden önemli görüyoruz. Bu anlamlı günde ülkemizin bir daha asla esarete sürüklenmeyeceğinin garantisi olduğumuzu belirtiyor, karakterimizde olan özgürlük ve bağımsızlık duygusuyla Saray'ın kurtuluşunu kutluyoruz, kurtuluşumuzla gurur duyduğumuz nice yıllara" dedi.

Tören, Saray Kaymakamı Alp Arslan ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın vatandaşlarla selamlaşmasının ardından sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saray'ın Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement