Eski Belediye Başkanı Memurluğa Alınmadı - Son Dakika
Yerel

Eski Belediye Başkanı Memurluğa Alınmadı

Eski Belediye Başkanı Memurluğa Alınmadı

Hanönü eski Belediye Başkanı Özün: "7 Mayıs'ta kanunların bana vermiş olduğu hakla belediyeye müracaatımı yaptım."

09.08.2014 18:28  Güncelleme: 16:47

30 Mart yerel seçimlerinde Hanönü Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden eski başkan Şükrü Özün, memurluğa dönmek istiyor.

Hanönü Belediyesine 1997 yılında fen memuru olarak başlayan Özün, 2004 yılına kadar görevini sürdürdü. Daha sonra 2009 mahalli seçimlerinde MHP'den belediye başkanı seçilen ve 5 yıl görev yapan Özün, 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerinde, koltuğunu AK Parti'nin adayı Serkan Uçar'a devretti.

Özün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 aydır mağdur olduğunu ve memurluğa dönmek için çeşitli girişimleri olmasına rağmen henüz netice alamadığını söyledi.

Aynı durumda bulunan birçok adayın görevine tekrar başladığını ifade eden Özün, şöyle konuştu:

"Girişimlerimin sonuç vermesi halinde memurluğa Hanönü Belediyesinde başladıktan sonra başka bir kuruma geçiş yapacağım. Belediyede çalışmam etik olmaz. Dört aydır maaş alamıyorum, 7 Mayıs'ta kanunların bana vermiş olduğu hakla belediyeye müracaatımı yaptım. Fakat Belediye Başkanı Serkan Uçar, beni işe almak istemedi. Hukuki haklarım var, bu bakımdan belediye başkanını mahkemeye vermek zorunda kalacağım. Ben belediye başkanıyken AKP adayı olarak belediyeye gelen, belediye hakkında benden bilgi alan, çalışma alanlarını gezen ve 'Seçimde birbirimize atmayalım beraber çalışacağız' diyen şu anki belediye başkanı Serkan Uçar, beni belediyede işe başlatmamak için tüm imkanlarını kullanıyor."

Kastamonu Valiliğinin 26 Haziran 2014'teki olumlu yazısına rağmen işe başlayamadığını öne süren Özün, mahkemeye başvurmaktan başka çaresinin kalmadığını aktardı.

Belediye Başkanı Uçar ise eski belediye başkanının belediyede memurluğa başlamasının uygun olup olmadığının tartışıldığını, bu konuda İçişleri Bakanlığı ve valiliğe görüş bildirildiğini belirtti.

"Özün'ün mağdur olmaması gerekir" diyen Uçar, en yakın zamanda konuyla ilgili Özün'e bilgi verileceğini kaydetti.

Özün, 30 Mart 2014'teki Mahalli İdareler Seçimi'nde tekrar MHP'den aday olarak seçime girerek 450 oy almış, 57 oy farkla görevini, rakibi AK Parti'nin adayı Uçar'a devretmişti. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Belediye Başkanı Memurluğa Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement