Şehitkamil'li Hanımlar İngilizce Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Şehitkamil'li Hanımlar İngilizce Öğreniyor

Şehitkamil\'li Hanımlar İngilizce Öğreniyor

Şehitkamil Belediyesi, ev hanımlarının İngilizce öğrenmeleri için kurs açtı.

17.11.2015 16:18

Şehitkamil Belediyesi, ev hanımlarının İngilizce öğrenmeleri için kurs açtı. Şehitkamilli kadınlar, kendileri için açılan İngilizce kursuna yoğun talep gösterdi.

Şehitkamil Belediyesi, özellikle ev hanımlarının daha donanımlı olmaları için İngilizce kursu açtı. Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde açılan İngilizce kursu, ev hanımlarından yoğun talep gördü. A1 İngilizce kursunda verilen eğitimlerde başarılı olan kişiler, A2 seviyesinde eğitim görmeye başlayacak. İngilizce öğrenen ev hanımları hem daha fazla sosyalleşebilecek hem de çocuklarının eğitimine katkı sunabilecek. İngilizce kursundan 15 yaş ve üstü herkes faydalanabiliyor.

İLGİ GÖRÜYOR

İngilizce kursuna yoğun talep olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali İngilizce Öğretmeni Aysel Yılmaz, kurslara 15 yaşından büyük her öğrencinin kaydının yapıldığını ifade etti. Yılmaz, "Biz burada A1 ve A2 düzeyinde kurs eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimizin talebi çok fazla oldu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun katkılarıyla her yaştan öğrencimize hitap edebiliyoruz. A1 kursumuz 15 Ekim itibariyle başladı. Yaklaşık 2 buçuk ay süren bir eğitim olacak. Öğrenciler, 120 saatlik eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olurlarsa A1 düzeyindeki sertifikasını elde edip, A2 düzeyindeki kursa gelmeye hak kazanacak. A2 kursu 160 saat sürüyor. Haftanın 2 günü ders veriyoruz. Öğrencilerimiz çok büyük ilgi gösteriyor. 15 yaşından büyük her öğrencinin kaydını yapıyoruz" dedi.

KENDİMİ RAHAT HİSSEDİYORUM

Kursiyer Bilgehan Özaslan, sağlanan imkanlara işaret etti. Kurs ortamının üzerindeki strese olumlu yansıdığını kaydeden Bilgehan Özaslan, "İngilizce eğitimi aldım ancak kendimi yeterli görmediğim için buraya geldim. Buradaki imkanları arkadaşlarımdan duydum. İngilizce kursundan neden ben de faydalanmayayım, diye düşündüm. Belediyemiz insanlara böyle bir imkan tanımış. Kurs ücretsiz olmasına rağmen ücretli kurslardaki ilgiden daha fazla ilgi görüyoruz. Evden bazen stresli buraya gelsem de arkadaşlarım beni gülen yüzümle görüyorlar. Çünkü içeri girdiğim dakika, içerideki hocaların hepsinin yüzündeki o güler yüz ifadesi bize de yansıyor. Burada öğretmenlerin özverili çalışmasını, idari kadronun bize karşı ilgisini görüyorum. Burada kendimi çok rahat hissediyorum. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM

Açık öğretim öğrencisi Derya Yılmaz, İngilizce kursuna eğitim hayatını kolaylaştırmak için kaydolduğunu ifade etti. Derya Yılmaz, "Açık öğretim öğrencisiyim. İngilizce kursunun faydalı olacağını düşündüğüm için buraya geldim. İnşallah da faydası olacaktır. Dersler güzel geçiyor. Hocamızın anlatımı gayet iyi. Burada olmaktan mutluyum. Burada her şey yolunda gidiyor" ifadelerine yer verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamil'li Hanımlar İngilizce Öğreniyor - Son Dakika


Advertisement