Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Şahin: "Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Sürecini Endişe ile Takip Ediyoruz" - Son Dakika
Yerel

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Şahin: "Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Sürecini Endişe ile Takip Ediyoruz"

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini endişe ile takip ettiklerini belirtti.

02.01.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini endişe ile takip ettiklerini belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, özelleştirme kapsamında Elbistan Şeker Fabrikası'nın da yer aldığını belirterek, bu gelişmenin bölgede endişe ile karşılandığını bildirdi.

Özelleştirme kapsamında bulunan şeker fabrikalarının birbirleri ile rekabet edebilecek güçte olmadıklarını savunan Şahin, şu bilgileri verdi:

"Bu portföylere ayrılan fabrikalar bölgesel olarak da birbirleri ile rekabet edecek güçte olmamışlardır. 2005 tarihinden bu yana bir bölgenin üretim verimliliği artarken, diğer bölgelerin rekabet edemeyecek oranda üretim verimliliği düşmüştür. Şeker fabrikalarında özelleştirme idaresinin yapmış olduğu bölgesel portföyler arasındaki rekabette şimdiden yarışı kazanan da, kaybeden de belirlenmiştir. Şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini endişe ile takip ediyoruz."

Şahin, Özelleştirme İdaresi'nin portföyleri bölgelerin ekonomik değerlerini göz önünde tutarak hazırlamadığını da ileri sürdü.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Şahin: 'Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Sürecini Endişe ile Takip Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement