Şeker Tüketimine Dikkat - Son Dakika
Yerel

Şeker Tüketimine Dikkat

Şeker Tüketimine Dikkat

İç Hastalıkları Uzmanı Dr.

23.10.2012 17:04

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fethi Albayram, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin yanı sıra şeker tüketiminde artış olduğunu, şeker hastalarının özellikle şeker tüketimi konusunda dikkat etmelerini gerektiğini bildirdi.

Şekerin aslında yeteri kadar alındığında zararı olmadığını ve her şeyin fazlasının zara olduğunu söyleyen Özel Yaşam Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fethi Albayram, "Bu bayramda et tüketimi şeker tüketimi fazla olması nedeni ile gerek sağlıklı gerek hasta kişilere bazı önerilerimiz olacak. Şeker ve kolesterolü olanlar, biraz kilosu fazla olanların yiyeceklerine çok dikkat etmesi gerekir. Şeker, çikolata tüketimi çok fazla zararlı değil ama ölçülü olmak şartıyla, bilimsel olarak kabul edilebilir. Gerçek, az yemek, sık yemek acıkmadan, oturup doymadan kalkmak, her şeyi kararında bitirmek gereklidir. Bir çikolata yediğiniz zaman, şeker yediğiniz zaman iki üç günde, bir miktar, bir insanın avuç içi parmakları sayısı kadar yediğimiz zaman çok bir zararı olmaz. Şeker hastalarında kesinlikle bunları yasaklamıyoruz ama az yesinler doyumluk değil tadımlık olarak yesinler, nefislerini öldürsünler. Obez olanların şekerli maddeleri tüketimini ne kadar azaltırlarsa o kadar iyidir etlerde de yağlı olan kısımlarda az daha çok siyah olan et tüketimine gitsinler. Sağlıklı bir bayram geçirmek için bunlara dikkat edersek yaşam boyu rahatsızlık yaşamayız. Tansiyon, şeker hastalarının, lipidemisi olan kolesterol ve yağları olan hastaların hayvani gıda tüketiminde daha çok tadımlık olarak yemelerinde yarar vardır" dedi.

"Yağ, tuz, şeker bu üç beyazdan da ne kadar uzak kalırsak o kadar kardayız" diyen Dr. Albayram, "Şu an dikkat edeceğimiz, az ve sık yemek, acıkmadan otur, doymadan kalk mideyi çokta doldurmayacağız boşta bırakmayacağız. Sağlıklı insanlar içinde geçerlidir bu söylediklerim. Bayramlar da bizim en büyük sıkıntımız bir hassa yöremizde şeker hastaları pek dediklerimize uymuyorlar. Bayramdan sonra bütün değerler yükseliyor. Sağlıklı bir bayram geçirmenizi bayramdan sonra bu rahatsızlıkların yaşamanız için bunlara dikkat etmede çok büyük yarar vardır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şeker Tüketimine Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement