Sevgi Evleri'nde Hayata Bağlanıyorlar - Son Dakika
Yerel

Sevgi Evleri'nde Hayata Bağlanıyorlar

Sevgi Evleri\'nde Hayata Bağlanıyorlar

Ankara’nın Çubuk ilçesinde ‘Sevgi Evleri’ projesi kapsamında koruma ve bakım altında bulunan 6 çocuk, evlere yerleştirilmeye başladı.

21.09.2013 16:19

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 'Sevgi Evleri' projesi kapsamında koruma ve bakım altında bulunan 6 çocuk, evlere yerleştirilmeye başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçe merkezinde kiralanan bir ev, belediyenin de katkılarıyla tefriş edildi. Sevgi evlerine çocuklar, 6-16 yaş gruplarında başlayarak yaş ve cinsiyetlerine göre yerleştirildi. İlçede ilk kez açılan 'Sevgi Evleri'nin sayısının artırılması planlanıyor.

Kendisini makamında ziyaret eden çocuklarla birlikte yeni açılan eve giden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, sevgi evlerinin ilçede ilk defa açıldığını belirterek "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çok önem verdiği bir proje. Bize emanet edilen kimsesiz, öksüz ve yetim çocuklarımıza ne mutlu devletimiz sahip çıkıyor. Bu çocuklarımıza zaten toplum olarak da en üst düzeyde değer veriyoruz ve ilgileniyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Başta Dünya lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin ve emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.

İlk etapta 6 çocuğun evde aile ortamında barındığını kaydeden Başkan Özden, "Bu projeyle yurt ortamındaki çocuklarımız, artık evde kalacak. Ev ortamlarında hem sayının düşük olmasıyla birebir ilgilenmek daha kolay olacak hem de mahalle ve komşularla temas halinde olacaklar. Kendilerinin farklı bir yerde, farklı insanlar olduğu kanaatinden çıkıp toplumun ferdi, mahallenin parçası olduklarını hissedecekler" ifadelerini kullandı.

Muradiye Vakfı Müdür Yardımcısı Sümeyye Çatalak da projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke çapında başlatıldığını Çubuk'ta ilk evi açarak 6 çocuğa ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Amaçlarının Çubuk'ta bu güzel yuvaların sayısını artırmak olduğunu belirten Çatalak, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in de çok büyük katkı ve destek verdiği projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sevgi Evleri'nde Hayata Bağlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement