Seydişehir'de İnsan Hakları Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de İnsan Hakları Kurulu Toplantısı Yapıldı

Seydişehir\'de İnsan Hakları Kurulu Toplantısı Yapıldı

Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, ilçede göreve başladıktan sonra ilk İnsan Hakları Kurulu toplantısını yaptı.

12.09.2015 13:46

Konya'nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, ilçede göreve başladıktan sonra ilk İnsan Hakları Kurulu toplantısını yaptı.

Toplantıya, İnsan Hakları Kurulu üyeleri AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, CHP İlçe Başkanı Yunus Uysal, MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çetiner, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, Baro Temsilcisi Av. Mehmet Koyuncuoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin İriilter,Kızılay Derneği Başkanı Tevfik Balcı, Basın Temsilcisi Zeki Erman ve Aktaş Mahallesi Muhtarı Ahmet Ölmez katıldı. Toplantıda, İlçe İnsan Hakları masasına dönem içerisinde herhangi bir müracaatın olmadığı görüldü. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli tüm personelin vatandaşa karşı insan haklarına saygılı, ivedilikle çözümleyici, nazik insana yakışır bir hizmet anlayışı ile hizmet etmelerinin sağlanmasına karar verildi. Kurumlardaki şikayet kutularının her ay kontrol edilerek kurul masasına teslim edilmesi ve Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma nezarethanelerinin mutad olarak ziyaret edilmesi benimsendi. İlçedeki tüm okullarda rehberlik hizmetleri esnasında insan hakları ile ilgili müracaatların kime nasıl yapılacağı hususunun öğrencilere anlatılması ile mahalli basın yayın organları ile kurulun çalışma şekil ve esasları hakkında halkın bilgilendirilmesi görüşüldü. Kurul üyeleri Seydişehir'de insan hakları ihlalinin olmamasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de İnsan Hakları Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement