Sgk'nın Mobil Denetim Araçı Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Sgk'nın Mobil Denetim Araçı Hizmete Girdi

Sgk\'nın Mobil Denetim Araçı Hizmete Girdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman Müdürlüğü'ne tahsis edilen mobil denetim aracı hizmete girdi.

23.10.2013 13:09

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman Müdürlüğü'ne tahsis edilen mobil denetim aracı hizmete girdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Türkiye genelindeki tüm iller için alınan 100 adet mobil denetim aracının bir tanesi Adıyaman'a gönderildi. Son teknolojik cihazlarla donatılan araçta bilgisayar donanımı ve internet alt yapısı bulunuyor.

SGK Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, aracın tanıtımı yaparak, mobil denetim aracında 7 denetmenin görev yapacağını söyledi.

Ömer Eker, "Sosyal güvenlik sistemindeki finansal sürdürülebilirliğin önündeki en temel problemlerden birisinin kayıt dışı istihdam olduğu her fırsatta dile getirilmektedir. Bu konuda değişik yöntemler uygulanmakta ve projeler geliştirilmektedir. Denetim ve kontrollerin daha etkin ve hızlı yapılması için tarafımıza bu araç gönderilmiştir, Burada amaç ülke genelinde ülke genelinde yüzde 37'lerde olan kayıt dışı istihdamı yüzde 15'lere çekmektir. Denetimlerde önceliğimiz rehberliktir. Ceza uygulamak gibi bir düşüncemiz yok. Bu uygulamalar cezalandırmak için değil, caydırıcı olması için yapılan yaptırımlardır. Bu mücadelede önceliğimiz toplumsal bilincin arttırılması ve yerleşmesidir. Tüm bu hizmetler çalışanlarımızın hakkını korumak ve kollamak için yapılıyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk'nın Mobil Denetim Araçı Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement