Siirt'e 'Çocuk Gelişimi Semineri' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Siirt'e 'Çocuk Gelişimi Semineri' Düzenlendi

Siirt\'e \'Çocuk Gelişimi Semineri\' Düzenlendi

Siirt'te, 'Anneyi Eğit, Aileyi Kurtar' adlı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapanış etkinliği, 'Çocuk Gelişimi Semineri' ile tamamlandı.

23.11.2012 13:24

Siirt'te, 'Anneyi Eğit, Aileyi Kurtar' adlı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapanış etkinliği, 'Çocuk Gelişimi Semineri' ile tamamlandı.

SODES kapsamında, Haşim Öztanık İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cengizhan Başaran, Milli Eğitim Denetmenleri Başkanı Kanber Kızbaş, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seminerde, Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esra Hafiza Ömür, Çocuk Sağlığı Uzmanı Berfin Özgökçe Özmen ve Din Hizmetleri Uzmanı Feride Arslan konuşmacı olarak yer aldı. Annelerin eğitilmesi ve çocuklarını eğiterek onların kültürlü, bilgili, okul başarısı artmış bireyler olarak topluma kazandırılması amaçlanan projede, çocuk eğitimi, ev kazaları, kent yaşantısına uyum, çocuk gelişimi, aile içi şiddetle mücadele gibi konular hakkında bilgiler verildi. Programın sonunda konuşan Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, SODES kapsamında yürütülen bu proje ile önemli kazanımlar elde edildiğini, bu kazanımların bizzat katılımcı anneler tarafından dile getirmeleri kendisini memnun ettiğini söyledi.

Seminer sonrasında proje boyunca düzenlenen bir çok etkinliğe katılan öğrenci velileri söz alarak, "Proje dahilindeki etkinliklere katıldıktan sonra, çocuklarımızla iletişimimiz güçlendi, daha başarılı olmaları için nasıl çalışmaları gerektiğini öğrendik. Proje sayesinde okulumuz çok amaçlı bir salona kavuştu. Okulumuzun başarısı arttı, kenar mahallede olmamıza rağmen okulumuzdan 5 öğrenci fen lisesini kazandı" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'e 'Çocuk Gelişimi Semineri' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement