Siirt'te Cinnet Getiren Asker - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Cinnet Getiren Asker

Siirt\'te Cinnet Getiren Asker

Siirt'in Pervari ilçesinde, cinnet getiren askerin açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma er İlhan Tezer'in cenazesi, Genç ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

06.02.2013 14:15

Siirt'in Pervari ilçesinde, cinnet getiren askerin açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma er İlhan Tezer'in cenazesi, Genç ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'daki otopsi işleminin ardından helikopterle Genç ilçesine getirilen şehit Tezer için Kültür Camisi'nde tören düzenlendi.

Törende öz geçmişi okunan şehit erin cenazesi ilçe müftüsü Mehmet Deniz'in okuduğu duaların ardından askerlerin omuzunda ambulansa taşındı. Ambulans ile Kubar Mezarlığı'na getirilen şehidin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer'in, tabuta sarılı bayrağı şehidin annesine verdiği sırada duygulu anlar yaşandı.

Kalabalığın dağılmasının ardından oğlunun mezar taşına sarılan acılı anne Besile Tezer, Zazaca ağıtlar yaktı. Şehidin annesini kadın askerler teselli etmeye çalıştı.

-"Takdiri ilahi"-

Şehit er Tezer'in amcası Murat Tezer, olayı televizyondan duyduklarını ifade ederek, yeğenini 20 günlük izninin ardından 4 gün önce birliğine uğurladıklarını söyledi.

Yeğeninin izni sırasında arkadaşlarının rapor alması yönündeki önerilerine olumsuz yanıt verdiğini ifade eden Tezer, şöyle dedi:

"İzin sırasında morali çok düzgündü, herhangi bir sıkıntısı görünmüyordu. Arkadaşları 'sana rapor alalım' demişler, ancak o bunu kabul etmemiş. Yeğenim ön lisans programında okuyordu. Geçen yaz kendi isteğiyle okulu bırakıp askere gitti. Babası 4 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ailenin 7 çocuğundan biriydi. İzne geldiğinde kendisiyle görüşmüştük. Vatani görevini gönülden yapmaya giden bir evladımızdı. Maalesef dün haber bize ulaştı. Sadece karnından bir kurşun almıştı ancak kurtulamadı. Acımız büyük ancak bu olayda bir kastın olduğunu düşünmüyoruz. Takdiri ilahi. Olayı basına yansıyan ve komutan tarafından bize anlatıldığı kadarıyla biliyor ve inanıyoruz."

-İnternet kafe açma planı-

Şehit Tezer'in dayısının oğlu Şaban Doğan ise, 20 günlük izni sırasında şehit er ile her akşam internet kafede buluşup konuştuklarını anlatarak, "Ben pansiyonda kalıyordum. İzinli olduğu süre içinde akşamları kafede oturup konuşuyorduk. Herhangi bir sıkıntısı yoktu, gayet neşeliydi. Askerliği bittikten sonra internet kafe açmayı düşünüyordu. Kimseye zararı yoktu. Çok üzgünüz" dedi.

Törene, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, İl Jandarma Komutanı Etem Metehan Yaşa ile diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - BİNGÖL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Cinnet Getiren Asker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement