Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

Siirt\'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89.yıl dönümü, Siirt'te coşkuyla kutlandı.

29.10.2012 14:53

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü, Siirt'te coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda, devlet erkanı ile halk hep birlikte halay çekerek renkli bir görüntü oluşturdu.

Cumhuriyet Bayramı törenleri, Vali Ahmet Aydın'ın saat 09.00'da makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Vali Aydın, daha sonra Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Şükrü Eken ile birlikte törenin yapıldığı Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Bulvarı'na geçti.

Tören başlamadan önce güvenlik güçleri tüm alanı didik didik aradı. Programın yapıldığı alana alınan vatandaşlar sıkı bir aramadan geçirilirken, özel harekat timleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Törende konuşan Vali Aydın, "Cumhuriyet'i bizlere armağan eden atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızın 89. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bugün Türkiye, dünyada oluşan ekonomik krize rağmen dünyanın 25'nci büyük ekonomisine sahip, ekonomik gelişmişlik açısından da Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin 20'sini geride bırakarak 7'nci sıraya yükselmiş durumdadır. Sayın Başbakanımızın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılı vizyonuyla ülkemiz şimdiki durumundan çok daha iyi yerlerde olacaktır. 21. yüzyıl, Türkiye'nin dünyada lider konumunda kabul edildiği, uluslararası konularda gözünün içine bakıldığı ve devletlerarası muvazenede söz sahibi olduğu bir yüzyıl olacaktır" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından ortaokullar ve liseler arası "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim ve kompozisyon yarışmaları ile diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Takasbank Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin konseri ve folklor gösterileri sunduğu törende, yerel sanatçılardan Cengiz Tan ve Lütfü Turşak da konser verdi. Tören, bayrak ve Atatürk kortejinin geçişi ile sona erdi.

Törende Vali Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak ve diğer protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte halay çekmesi renkli görüntüler oluşturdu. Vali Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Eken ile birlikte "Türkiyem" şarkısını da söyledi. Etkinlikler kapsamında Yavuz Bingöl, akşam saat 20.00'de Atatürk Stadı'nda konser verecek. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement