Siirt Zeynep Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri bölümünün açıldığı bildirildi.
Okul Müdürü Mehmet Nezir Çevik, yaptığı açıklamada, bölümde yetişecek öğrencilerle kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesini amaçladıklarını belirterek, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında bölüme öğrenci almaya başlayacaklarını ifade etti.
Yaşlanma olgusunun çoğunlukla gelişmiş ülkelerde daha görünür olduğunu artık olgunun gelişmekte olan ülkeler açısından da önemle değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu kaydeden Çevik, şöyle konuştu:
"Yaşlı, hasta ve engelli için şu andaki uygun bakım kurum bakımıdır ve ülkemizde yetersiz olmakla birlikte oldukça pahalı bir bakımdır. Açtığımız bu alandan mezun olacak öğrencilerimiz sınavsız geçiş haklarını kullanabilecekleri gibi üniversite eğitimlerini de tamamladıktan sonra kamu ve özel sektöre ait huzurevleri, bakımevleri ile yaşlı dinlenme evleri, hastaneler, polikliniklerde istihdam imkanları bulunmaktadır. Ayrıca, yaşlı, hasta ve engellilerin evlerde bakımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle evlerde bakım hizmetlerinde de çalışabilirler."
Son Dakika › Yerel › Siirt'te 'Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri' Bölümü Açıldı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?